Localitatea Baneasa (judetul Galati) Resedinta: Baneasa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Baneasa, judetul Galati

Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
Podul Verde Barlad
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
[ Sus ↑ ]
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Cascada Putnei
Cascada Putnei
Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea.
Biserica de lemn din Straoane Biserica de lemn din Straoane. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori.
Podul Doamnei Chitcani. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
Asezarea geto-dacica de la Poiana Asezarea geto-dacica de la Poiana. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Dunele de nisip Hanu Conachi. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
Biserica din Serbanesti Biserica din Serbanesti. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
Cimitirul german de la Tisita Cimitirul german de la Tisita. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Cazemata de pe Dealul Bugeac Cazemata de pe Dealul Bugeac. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m). Geocutia de la Dealurile Bugeacului - Am pornit in februarie, pe 21, intr-o duminica pe la pranz, sa facem Dealurile Bugeacului. Vara nu-i ca iarna - Am trecut Dunarea cu bacul, de la Galati la comuna IC Bratianu, unde am amenajat un geoascunzis. Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei.
Termele romane Termele romane Cetatea Dinogetia. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
Cetatea antica Dinogetia Cetatea antica Dinogetia Garvan. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX urmatoarele. Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor.
Manastirea Buciumeni Manastirea Buciumeni. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici.
Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement. Podul ce n-a fost - Am vizitat podul ce n-a fost intr-o zi fierbinte de vara. Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi - Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Geocutia de la piciorul podului german - Desi am mai vizitat ruinele podului german, carora de altfel le-am admirat trainicia, nu stiam ca au si secrete.
Fantanile cu cumpana Paunesti. In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana.
Biserica din Largaseni Biserica din Largaseni. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru Ploscuteni. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Monumentul Victoriei Monumentul Victoriei Tisita. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Probabil o alta - Am cautat dupa coordonate fara succes. Sigur alta, totusi gasita - Cutia este la locul ei si ne-am scris deja numele in ea, iar celelalte portdrapeluri sunt goale.
Templul societatii meseriasilor Galati. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului.
Malul Dunarii langa IC Bratianu Malul Dunarii langa IC Bratianu. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu. Lipsa geocutie - Profitand de vremea frumoasa de dupa revelion, am trecut Dunarea dupa cutiutele ascunse , cele mai apropiate.
Lacul de Argint Lacul de Argint Adjud. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - si Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.