Localitatea Varfuri (judetul Dambovita) Resedinta: Varfuri.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Varfuri, judetul Dambovita

Gradina de lavanda Tiparesti la 34,52 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Lacul Satic Lacul Satic la 47,26 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 18,78 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Barajul Paltinu Seciuri la 23,85 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 20,38 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 32,15 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 20,67 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Lacul Zorile Doftana la 20,85 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Muntele de sare Slanic la 35,95 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 21,82 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 27,09 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 22,69 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 34,96 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 28,85 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 29,22 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Poteca Printesei Posada la 22,11 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 31 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 27,68 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 34,59 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Vama Verde Vama Verde Telega la 22,4 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 26,93 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 34,76 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 27,86 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 25,04 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 30,04 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 38,85 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 32,83 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 24,12 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 26,67 km
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 56,26 km. La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 60,18 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 59,02 km. Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 50,44 km. Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Chiojdu Chiojdu la 61,34 km. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 51,89 km. Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 58,25 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 60,87 km. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 54,97 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 51,81 km. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.