Localitatea Suvita (judetul Dambovita) Resedinta: Varfuri.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Suvita, judetul Dambovita

Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 21,64 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 23,08 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 23,42 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 28,66 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 34,86 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 30,56 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Muntele de sare Slanic la 37,18 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 10,57 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 29,48 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Barajul Paltinu Seciuri la 25,41 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 17,04 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 28,7 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 29,56 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 32,55 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 34,58 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 43,08 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 36,48 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Cascada Conciului Posada la 24,39 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 35,75 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 42,98 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 31,72 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 36,2 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Gradina de lavanda Tiparesti la 35,03 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 40,43 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 36,71 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 18,18 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 25,43 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 28,26 km
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 62,59 km. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 56,29 km. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 59,55 km. Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 54,4 km. Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 54,5 km. Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 56,42 km. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 56,45 km. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 67,25 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 53,56 km. Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 58,14 km. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.