Localitatea Miclosanii Mici (judetul Dambovita) Resedinta: Malu cu Flori.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Miclosanii Mici, judetul Dambovita

Izvoarele cu sulf Sinaia la 33,5 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului. Acces de la halta Sinaia Sud pornind pe poteca Piciorul Gagului, apoi pe Valea Cainelui.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 29,22 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor. Drumul dintre Sinaia si Targoviste traverseaza paraul pe podul Izvor.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 42,39 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina. Podul de tip grinzi cu zabrele cu calea sus, inaugurata in anul 1883, a fost scos din uz in anii 1980.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 28,12 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Cascada Conciului Posada la 33,56 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat. Se merge pe jos, se traverseaza calea ferata, si se parcurge un drum de exploatare de-a lungul apei.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 35,08 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 36,9 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 40,92 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 33,98 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow. Parc memorial amenajat in memoria jertfei eroice a militarilor americani si in cinstea legaturilor istorice de prietenie, existente intre poporul roman si cel american.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 44,43 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Lacul Zorile Doftana la 42,82 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega. Lacul Zorile s-a format in cavitatea salinei Doftana abandonata in 1900, are o adancime de 24 m si o salinitate scazuta.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 41,31 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Cheia Cheii la 27,08 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei. Ele se desfasoara pe directia sud-est pe o lungime de aproximativ 1,5 km.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 29,85 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 32,03 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 42,77 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega. Cladirea penitenciarului a fost data in folosinta in 1895, si folosita pana in 1960 pentru incarcerarea de detinuti politici si de drept comun.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 38,53 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 44,47 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor. Vechiul complex turistic Baile sarate Telega se afla intr-o stare totala de degradare, azi functioneaza doar complexul Soimul.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 33,27 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 39,97 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie. Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 41,45 km
Panorama spre castelul Bran
Orasul lalelelor Pitesti la 43,3 km
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 43,78 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 43 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10. A fost ridicata in anii 80 ai secolului trecut, si se pare ca a fost candva un laborator de cercetare si experimentare.
[ Sus ↑ ]
Barajul Vidraru Barajul Vidraru. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare. Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca.
Tampa Tampa. Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani. Mare parte a sa este declarata rezervatie naturala,datorita speciilor de animale si plante rare care se gasesc aici.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Dealu Floreni - Atractii turistice Telesti Localitati apropiate: Miclosanii Mari la 0,85 km, Capu Coastei la 1,33 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.