Localitatea Dobresti (judetul Dambovita) Resedinta: Moroeni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dobresti, judetul Dambovita

Love Lock Poiana Brasov la 35,14 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 20,82 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Poteca Printesei Posada la 16,67 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Vama Verde Vama Verde Telega la 34,8 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 49,39 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Gradina de lavanda Tiparesti la 49,11 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 31,13 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 28,33 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 18,71 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 49,4 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Varful Maciuca Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Lacurile de la Strandul Codlea Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 31,75 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 45,94 km
Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Cheia Cheii la 19,66 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 30,75 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 30,07 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Cascada Conciului Posada la 15,89 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 17,2 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Sura cu fereastra Holbav la 42,23 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 31,85 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 8,93 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 33,65 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 29,17 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 1,2 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 7,25 km
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 60,72 km. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Podul catre Nicaieri Matita la 61,27 km. In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 64,62 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 61,62 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Dealul Ciocas Dealul Ciocas Ariusd la 58,25 km. Situl arheologic de pe Dealul Ciocas se afla la 800 m nord-vest de satul Ariusd, pe malul drept al raului Olt. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Cetate asediata de gunoaie - Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 66,05 km. Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 54,86 km. Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Biserica fortificata Rotbav la 61,52 km. Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 69,45 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 65,31 km. Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 54,43 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.