Localitatea Butimanu (judetul Dambovita) Resedinta: Butimanu.

Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Curtea Domneasca Targoviste la 43,56 kmComplexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Carnetelul calatorului la 34,12 kmCarnetelul calatorului este o locatie simpla, pentru orice drumet. Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie.
Lacul Zorile Doftana la 50,79 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.

Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Lacurile Sarate Telega la 50,47 km. Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Podul prabusit si disparut la 57,27 km. Pe traseul primei cai ferate romanesti, Filaret-Giurgiu, inaugurata in 1869, astazi nu mai circula nici un tren. Geocutie lipsa la Podul prabusit - Un loc interesant cu un pod neterminat, un pod prabusit si un podet suspendat. Podul disparut - Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Cutia a disparut de 2 ori - Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata.

Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.

Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.