Localitatea Badulesti (judetul Dambovita) Resedinta: Crangurile.
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.