Localitatea Ozun (judetul Covasna) Resedinta: Ozun. Denumire maghiara: Uzon. Denumire germana: Usendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ozun, judetul Covasna

Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 36,99 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m. In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 14,15 km
Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. Este cel mai sudic punct al Muntilor Baraolt si este delimitata la sud de raul Olt.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 37,9 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 25,45 km
Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai. Se afla pe un promontoriu cu latimea de 45 m si lungimea de 120 m, care este inconjurat pe trei laturi de vaile raului Olt si a paraului Somos.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 32 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Cetatea Balvanyos Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos la 36,32 km
Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos, Zona Ciomatu-Puturosu Felicitari organizatorilor - Am gasit acest ascunzis din intamplare. O cutie plina - O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 38,79 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 15,37 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale. Tavanul bisericii are casete pictate cu motive florale.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 50 km
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Biblioteca Judeteana Covasna la 9,08 km
La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 38,82 km
In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 42,41 km
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani. Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana.
Tura de lac Tura de lac Lacul Sfanta Ana la 36,44 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere. Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 35,62 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca. Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 20,64 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa. Cele mai cunoscute fiind Izvorul Sarat, Izvorul Bufnitei (Bagoly), si Salus de pe valea apropiata, a paraului Suto.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 41,81 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 36,69 km
Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Datoritacalitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale siemanatiilor post vulcanice (mofete), statiunea ofera atat un peisajatragator cat si excelente posiblitati de tratament.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 32,64 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Castrul roman Comolau Reci la 6,62 km
Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 43,27 km
In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata. Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.
Campul cu mesteceni Tusnad la 45,01 km
Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 49,66 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 38,41 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 48 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 31,48 km
Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902. Se afla pe strada Garii numarul 24.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 48,09 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Panorama spre castel Panorama spre castelul Bran
Gaterul vechi de la Gyula la 36,71 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 31,93 km
Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904. Fatada impozanta a cladirii este impodobita cu stema orasului, pe care apare 1902, anul construirii cladirii.
Castelul Szentkereszty Arcus la 12,12 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 31,4 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie. Chiar la iesirea din sat insa (cu 1 km inainte de confluenta pomenita), un drum forestier pleaca din soseaua ce duce la Balvanyos, spre stanga, pe Valera Iadului.
[ Sus ↑ ]
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 8,22 km
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 14,15 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Viscri Viscri la 65,41 km. Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Piatra Tarcii Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 67,23 km. Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 61,68 km. Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 61,82 km. Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 61,24 km. Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Baile Adorjan Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 57,29 km. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 52,11 km. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 57,13 km. Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 68,33 km. Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Gradinita Gradinita Ocland la 52,07 km. Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 55,86 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Poteca Printesei Posada la 59,91 km. Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 69,82 km. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel la 52,73 km. Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.