Localitatea Malnas-Bai (judetul Covasna) Resedinta: Malnas. Denumire maghiara: Málnásfürdő.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Malnas-Bai, judetul Covasna

Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 47,31 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 30,89 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 46,46 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 13,65 km
Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 29,51 km
Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 31,11 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Piatra Detunata Racos la 28,87 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 14,68 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Turn belvedere Turn belvedere Sumuleul Mare la 37,79 km
Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Valcele Valcele Drumul apelor minerale la 23,26 km
Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 40,8 km
La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 43,21 km
Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 13,11 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 30,21 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Gasita - Am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 44,77 km
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 35,2 km
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 33,31 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor la 41,2 km
De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 34,01 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Tampa Tampa la 47,85 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 23,14 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Casa Nagy Jafet Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc la 24,42 km
Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 33,99 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Spitalul de neuropsihiatrie Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc la 24,47 km
Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 20,74 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 12,84 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 12,53 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Partia Csipike Partia Csipike Harghita-Bai la 41,87 km
Izvorul Piricske si Partia Csipike - Harghita-Bai. Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike - In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Partia Csipike - Harghita-Bai - Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica.
Cozmeni Cozmeni la 22,95 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod la 44,46 km
Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 24,37 km
Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 24,21 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 20,29 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 6,79 km
Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Via ferrata Soim Calator Via ferrata Soim Calator Surducul Varghisului la 30,33 km
Catarand aici, umblam in tinutul soimilor, si putem admira privelistea si flora peretilor de stanca.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 12,52 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 40,38 km
Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 42,64 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 37,25 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
[ Sus ↑ ]
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 5,55 km
Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter
Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter la 5,96 km
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 58,09 km. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 51,24 km. Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 62,01 km. La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 57,72 km. Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Casalotul din Caldari Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului la 63,87 km. La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scãrisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 63,14 km. Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 58,69 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 65,94 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Valea Comorilor Parau la 50,2 km. Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Cascada Bucias Cascada Bucias la 57,5 km. Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 62,66 km. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz la 62,35 km. Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 52,98 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.