Localitatea Hatuica (judetul Covasna) Resedinta: Catalina. Denumire maghiara: Hatolyka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hatuica, judetul Covasna

Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 23,4 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 28,23 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 8,74 km
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Cetatea Harom Cetatea Harom Baile Jigodin la 49,51 km
Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 6,95 km
Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Cetatea Heret Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 10,33 km
Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Fortareata de piatra Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 46,71 km
Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial. Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 34,31 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 29,14 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Biserica ortodoxa de lemn Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 17,06 km
Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 48,02 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Varful Magura Casinului Varful Magura Casinului la 40,78 km
Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 6,45 km
Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 21,1 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 42,46 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 45,12 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 6,96 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 26,68 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 38,21 km
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 21,05 km
Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Cascadele de la cariera Velnita Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 49,21 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Campul cu mesteceni Tusnad la 33,71 km
Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 25,06 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 49,57 km
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Cascada Lesuntu Mare la 38,91 km
Cascada Lesuntul Mare
Belvedere Piatra Soimului Belvedere Piatra Soimului Oituz la 46,96 km
Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Biserica greco-catolica Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 8,51 km
Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 19,68 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos la 23,18 km
Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
[ Sus ↑ ]
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna la 14,47 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 18,67 km
Dealul Dracoaia Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus. Multumiri pentru semnalizarea erorilor - Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod la 67,91 km. Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 52,42 km. Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 62,94 km. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Cariera Brazi Cariera Brazi la 55,18 km. La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 64,05 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 53,69 km. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau la 59,84 km. Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Chilia lui Dionisie Nucu la 62,28 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
La stanci La stanci Paraul Boghii la 50,47 km. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 62,15 km. Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 61,17 km. Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 62,93 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 53,46 km. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 59,57 km. Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 57,45 km. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 65,66 km. Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.