Localitatea Harale (judetul Covasna) Resedinta: Ghelinta. Denumire maghiara: Haraly.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Harale, judetul Covasna

Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 45,78 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Parcul Jozsias Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 9,49 km
Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Izvorul Sarat Izvorul Sarat Olteni la 28,36 km
Izvorul Sarat se afla langa localitatea Olteni. Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. A disparut si a doua geocutie - Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 26,66 km
Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Cetatea Turia Cetatea Turia la 23,75 km
Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 45,44 km
Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 25,18 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 27,76 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 48,59 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Mofeta din Baile Tusnad Mofeta din Baile Tusnad la 36,44 km
Mofeta, Baile Tusnad Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 35,59 km
Murgul Mare, Ozunca Bai
Varful Tisaru Mare Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Parcul Pompierilor Parcul Pompierilor Baile Tusnad la 36,27 km
Parcul Pompierilor Baile Tusnad Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 46,74 km
Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 38,18 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Dalnic Dalnic la 17,26 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 27,31 km
Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 35,35 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 18,11 km
Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Cascada Lesuntu Mare la 34,94 km
Cascada Lesuntul Mare
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 9,95 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 31,68 km
Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 36,5 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 18,13 km
Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 18,69 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 9,97 km
Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Apa minerala Julis Apa minerala Julis Tusnadu Nou la 38,07 km
Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 11,1 km
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 36,88 km
Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Varful Magura Casinului Varful Magura Casinului la 36,25 km
Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Piatra Ucigasul Piatra Ucigasul la 24,82 km
Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau. Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 22,61 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 33,9 km
Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 33,83 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Cascada Putnei Cascada Putnei la 30,25 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 23,88 km
Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
[ Sus ↑ ]
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna la 11,15 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Comandau
Comandau la 19,54 km
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 64,71 km. Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 66,71 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana la 56,29 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 56,65 km. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 61,24 km. Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 69,4 km. Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Succes Succes Siculeni la 65,75 km. In sfarsit, am reusit.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 61,46 km. Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 55,43 km. Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 64,22 km. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Lacurile Rotbav la 50,68 km. Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 53,03 km. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.