Localitatea Chilieni (judetul Covasna) Resedinta: Sfantu Gheorghe. Denumire maghiara: Kilyén. Denumire germana: Kilön.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Chilieni, judetul Covasna

Castelul Szentkereszty Arcus la 6,77 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Spitalul de neuropsihiatrie Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc la 31,32 km
Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 29,17 km
Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 40,43 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 36,32 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 35,17 km
Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 29,26 km
Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 35,05 km
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Valcele Valcele Drumul apelor minerale la 9,74 km
Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Cimitir de pasari Cimitir de pasari Paraul Minei la 46,22 km
Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni. Am fost prezent la gasirea geocutiei - Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Poarta Schei Poarta Schei la 27,77 km
Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Urlatoarele Urlatoarele la 33,24 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 34,02 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 44,42 km
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Tura de lac Tura de lac Lacul Sfanta Ana la 32,48 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 43,25 km
In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 42,9 km
Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 33,9 km
Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Mlastina Budos Santimbru-Bai la 48,38 km
Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 31,67 km
Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Biserica catolica Biserica catolica Cetatuia la 45,82 km
Satul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc. Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii.
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 31,65 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Cetatea Balvanyos Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos la 33,18 km
Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos, Zona Ciomatu-Puturosu Felicitari organizatorilor - Am gasit acest ascunzis din intamplare. O cutie plina - O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile).
La Ziduri La Ziduri la 42,09 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 42,6 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 35,28 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel la 47,09 km
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 5,34 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 31,78 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 33,86 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 48,09 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta la 36,34 km
Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 34,03 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
[ Sus ↑ ]
Lacul Reci - Judetul Covasna
Lacul Reci - Judetul Covasna la 10,6 km
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 13,74 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 57 km. Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Baile Chirui la 54,39 km. La mai putin de o suta de metri distanta de stanca Kossuth, spre vest, pe malul stang al paraului Chirui, gasim un izvor de apa minerala.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 64,73 km. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 52,89 km. In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 60,3 km. Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 53,27 km. Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 69,22 km. Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 59,26 km. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 65,41 km. Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Cetatea Harom Cetatea Harom Baile Jigodin la 53,38 km. Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 63,39 km. Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 68,82 km. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 55,66 km. In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.