Localitatea Bixad (judetul Covasna) Resedinta: Bixad. Denumire maghiara: Sepsibükszád.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bixad, judetul Covasna

Piatra Detunata Racos la 32,98 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 42,27 km
Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 41,94 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 47,64 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 45,78 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 33,72 km
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 33,59 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina la 27,14 km
Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneazã prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Cascada Surduc Cascada Surduc Selters la 33,95 km
Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 46,48 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Castrul roman Angustia Castrul roman Angustia Bretcu la 34,98 km
Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 19,66 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Viaductul Mina Viaductul Mina la 48,21 km
Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 43,51 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 10,85 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 34,13 km
Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 13,88 km
Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 39,2 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 40,49 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Piatra Predicatorului Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 9,87 km
Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Tot ce se poate dori dupa revelion - Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Ceea ce m-a derutat - Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei).
Moara de apa Moara de apa Homorod la 44,75 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 19,1 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 5,38 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 27,03 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 28,92 km
Satul Lunga - tinand de Tg.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 34,15 km
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Baile Apor Baile Apor la 6,81 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Apa minerala Julis Apa minerala Julis Tusnadu Nou la 10,28 km
Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
Biserica catolica Biserica catolica Barzava la 36,83 km
Barzava apartine comunei Frumoasa, se afla intre Nicolesti si Delnita, la o altitudine dintre 770 m intre dealurile Ciceu si Campul Mare. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 40,83 km
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 29,85 km
Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului la 40,76 km
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
[ Sus ↑ ]
Piatra Soimilor - Bixad
Piatra Soimilor - Bixad la 1,71 km
Piatra Soimilor - Bixad
Piatra Soimilor - Bixad la 1,71 km
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 67,76 km. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Fantana din mijlocul drumului Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 61,99 km. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 60,54 km. Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 68,12 km. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 58,5 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti la 54,22 km. Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Cetatuia dacica Titelca Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 60,27 km. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 60,69 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 54,06 km. Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 63,18 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul la 59,73 km. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 61,19 km. De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 51,07 km. Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 56,1 km. Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.