Localitatea Veteranu (judetul Constanta) Resedinta: Pestera.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Veteranu, judetul Constanta

Grota din faleza Grota din faleza 23 August la 47,99 km
Grota din faleza 23 August se afla la sud de faimoasele trepte de lemn Faleza 23, la aproximativ 340 m.
Cismeaua din Cuiugiuc la 49,61 km
Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Faleza 23 August Faleza 23 August la 47,91 km
La o plimbare pe malul marii, in partea nordica a plajei 23 August, la un moment dat ajungem la niste trepte de lemn spectaculoase.
Biserica romano-catolica Mihail Kogalniceanu la 35,95 km
Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova se afla in localitatea Mihail Kogalniceanu, pe strada Tudor Vladimirescu numarul 124.
Jurasica Adventure Park Jurasica Adventure Park Neptun la 49,36 km
Parcul de aventura Jurasica este amplasat in padurea din statiunea Neptun, pe strada Plopilor numarul 3.
Cismeaua din Lespezi la 28,46 km
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Biserica de lemn Satu Nou la 41,77 km
Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea.
Cismele Strunga la 39,36 km
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele.
Geamia turceasca Fantana Mare la 20,47 km
Satul Fantana Mare, in turca Baspinar, din comuna Independenta, este singurul sat din Dobrogea locuit in totalitate de turci.
Cismelele din Dumbraveni la 27,5 km
Dumbraveni (in trecut Hairanchioi, in limba turca Hayranköy) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Valul mare de pamant de la Cochirleni la 17,03 km
Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km.
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum la 46,78 km
Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Plaja cu buncare Tuzla la 45,97 km
Buncarele au fost construite de germani, la inceputul anilor 1940, cand Romania era inca parte a puterilor Axei.
Sinagoga askenaza Constanta la 41,94 km
Marea majoritate a evreilor de origine europeana se impart in doua rituri de cult, evreii sefarzi si evreii askenazi.
Cismelele fostului sat Nargilar la 18,28 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile.
Geamia turceasca Cotu Vaii la 40,8 km
Cotu Vaii (in trecut Chiragi, Ciragi, in limba turca si tatara Kiraci) este un sat din comuna Albesti.
Pestera Babei Pestera Babei Cheile Dobrogei la 44,97 km
Pestera Babei se afla intr-un bloc de stanca, in capatul sud-vestic al Cheilor Dobrogei, la iesirea spre Constanta, pe partea stanga.
Termele romane Constanta la 42,12 km
Termele romane se afla pe Bulevardul Termele Romane, la 150 m sud-est de Edificiul cu mozaic.
Pestera Limanu la 49,61 km
Pestera Limanu se afla in apropierea si la nord-vest de localitatea omonima, aproape de malul lacului Balta Limanu. Foarte usor de gasit - Dupa o vizita la pestera Limanu din apropiere, am incercat si aceasta cutie. O mica povestioara - Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. De trei ori - Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok.
Cismeaua Gherdime Raristea la 26,05 km
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Cismeaua din Izvoru Mare la 2,57 km
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Satul parasit Ispanaru Adamclisi la 16,28 km
Fosta localitate Ispanaru, azi sit arheologic, se afla la aproximativ 5 km nord-nordvest de Adamclisi, de care apartine administrativ.
Cismeaua Poenita la 18,09 km
Poenita (in trecut Borungea, Borongea, in limba turca Borunca) este un fost sat, desfiintat in 1977, de pe teritoriul comunei Deleni.
Cimitirele vechi turcesti Albesti la 46,54 km
Albesti (in limba turca Akbas) era formata in trecut de doua colonii turcesti, Sarighiol si Acbasi.
Golful francezului Golful francezului Costinesti la 47,08 km
Plaja din Golful Francezului se afla in extremitatea sudica a statiunii Costinesti.
Minaret si geamie Izvoru Mare la 2,45 km
Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011.
Amfiteatrul de la Pietrele Scrise In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta.
Pestera Sfantul Ioan Casian Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei. Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii.
Geamia cu doua minarete Geamia cu doua minarete Murfatlar la 22,37 km
Geamia din Murfatlar a fost construita in anul 1981, data care apare si pe zidul geamiei.
Atoli pe malul Vaii Vistorna Atoli pe malul Vaii Vistorna Targusor la 43,85 km
Pe malul geografic stang al vaii Vistorna (Visterna pe unele harti), pe malul opus pesterii La Adam, gasim superbe colonii de atoli.
Cetatea Axiopolis la 18,31 km
Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda.
Cimitirul musulman Cuiugiuc la 49,72 km
Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Cismeaua Baspunar Arsa la 47,05 km
Arsa, in trecut Capucci, este un sat din comuna Albesti.
Banutii Dobrogei Banutii Dobrogei Casian la 45,49 km
Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede.
Valul de piatra de la Cernavoda la 18,22 km
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor Casian la 45,41 km
Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Cimitirul turcesc Vartop la 42,71 km
Cimitirul turcesc din Vartop se afla in partea de sud-est a localitatii, langa intersectia strazilor Calul Balan si Mihai Eminescu.
Ansamblul rupestru Ansamblul rupestru Murfatlar la 21,82 km
Complexul rupestru Murfatlar se afla la sud-vest de oras, la marginea nordica a carierei de creta si var abandonata, la sud de DN3.
Cismeaua Scorcia Galita la 48,96 km
Galita este un sat din comuna Ostrov.
Cismeaua Padureni la 24,15 km
Padureni (in trecut Nastradin) este un sat din comuna Dobromir.
Ganditorul de la Hamangia Cernavoda la 22,27 km
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia.
Ruinele asezarii urbane Ester Ruinele asezarii urbane Ester la 44,62 km
Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Cismeaua Movila Calaici Faurei la 39,05 km
Cismeaua se afla intre Faurei si Padurea Canaraua Fetii, sub versantul din nord-vest al dealul Movila Calaici.
Cheile Dobrogei Cheile Dobrogei la 45,12 km
Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Cismeaua Brebeni la 28,3 km
Brebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002.
Trophaeum Traiani Adamclisi la 15,24 km
Tropaeum Traiani este un monument roman, ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109, pentru a comemora victoria romanilor asupra geto-dacilor in anul 106. Simpatica cutie - Am trecut din nou pe la monument. Dobrogea e cam saraca la acest capitol - Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Monument restaurat - Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene.
Biserica catolica Biserica catolica Oituz la 36,64 km
Satul Oituz din judetul Constanta apartine de comuna Lumina, din cate stim este localitatea maghiara cea mai estica si sudica, a fost infiintata pe 23 aprilie 1923.
[ Sus ↑ ]
Plaja Corbu
Plaja Corbu la 52,05 km
Padurea de piatra - Slanchevo
Padurea de piatra - Slanchevo la 108,57 km
Asezarea civila Durostorum la 66,09 km. Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii.
Love Lock Love Lock Vama Veche la 57,89 km. Love Lock din Vama Veche se afla pe strada Falezei, la numarul 11, in marginea sudica a statiunii, la capatul aleei pietonale.
Cismeaua Esechioi la 58,39 km. Esechioi (in limba turca Eseköy) este un sat din comuna Ostrov, care se afla langa granita cu Bulgaria.
Buncarul de la Vadu la 60,45 km. Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi.
Zidul Genovez Canaraua turceasca Zidul Genovez Canaraua turceasca Harsova la 60,19 km. O plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, merita a fi facuta, si pentru panoramele pitoresti, avand ca punct de interes orasul Harsova. Sit sub constructie - Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei.
Cismeluta Ostrov la 60,91 km. Cismeluta se afla in localitatea Ostrov, la intersectia strazii Cismelutei si strada Libertatii, la doar 100 m est de biserica ortodoxa.
Orasul de Floci Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova la 60,49 km. Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova la 58,73 km. Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Biserica ingropata Biserica ingropata Istria la 65,54 km. Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Crucea de la Harsova Crucea de la Harsova Dealul Belciug la 60,35 km. Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913.
Geamia din Gradina Geamia din Gradina la 50,44 km. Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Fosta scoala Harsova la 60,49 km. Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2.
Cazematele de pe Digul cu Pisici Cazematele de pe Digul cu Pisici Mangalia la 53,54 km. Pe Digul cu Pisici din Mangalia, in apropierea vechiului far, gasim doua cazemate.
Farul genovez Farul genovez Mangalia la 53,55 km. Vechiul far sau farul genovez din Mangalia a fost construit intre 1858-60, reabilitat in 1998, si reconditionat in 2018.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova la 61,3 km. Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale.
Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova la 56,93 km. Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare la 52,83 km. Pacuiul lui Soare este o insula de forma alungita, orientata vest-est, lunga de aproximativ 7 km, aflata pe Dunare, la nord de Bratul Ostrovului.
Cismeaua Cismeaua Mihai Viteazu la 69,55 km. Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cetatea Carsium Cetatea Carsium Harsova la 60,27 km. Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.