Localitatea Tibrinu (judetul Constanta) Resedinta: Mircea Voda.
Cismea TufaniSatul Tufani este un sat din comuna Independenta, in trecut s-a numit Karaaci, Cara Agi, Karacy.
Cismele OltinaOltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cetatea Hisarlac CetateaAnsamblul de monumente istorice, format din asezare si cetatea Hisarlac, se afla pe teritoriul satului Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asırlık), comuna Dobromir.
O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita.
Cismeaua BrebeniBrebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002.
Coltanii MariRezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi.
Cismeaua din ZorileZorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi.
Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi.
Cismeaua PoenitaPoenita (in trecut Borungea, Borongea, in limba turca Borunca) este un fost sat, desfiintat in 1977, de pe teritoriul comunei Deleni.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan CasianLa est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa.
Cismeaua Furca PetrosaniCismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia.
Pestera Liliecilor de la Gura Dobrogei este una dintre principalele cavitati din zona carstica a Vaii Casimcea.
Cismelele din ValeniValeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir.
Complexul arheologic din Parcul Catedralei se afla la intersectia strazilor Arhiepiscopiei, Revolutiei din 22 decembrie 1989, si Bulevardul Regina Elisabeta.
Ruinele asezarii urbane EsterVizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Cismeaua Otomana ConstantaCismeaua Otomana din Constanta se afla la coltul bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, in incinta RAJA Complex Cismea, Sursa de Apa Cismea 1C.
Padurea Fantanita MurfatlarRezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3.
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii.
Pestera cu Sarcofage DumbraveniPestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei.
Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu.
Geamia CobadinGeamia din Cobadin se afla la intersectia strazilor Izvor si Albinelor.
Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913.
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
La nord - nord-est de satul Lespezi, langa drumul judetean DJ391A, intre localitatile Valeni si Dobromir, se afla o interesanta constructie.
Turnul de aparare romano-bizantin se afla la una dintre intrarile in zona peninsulara a Constantei.
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Geamia din Anadalchioi (satul mamelor), fosta comuna aflata in suburbia orasului Constanta, se afla in cartierul omonim, pe strada Farului numarul 22A.
Izvor Cheile DobrogeiIzvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Dealul Allah BairDealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta.
Orasul de FlociCu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
Mosul Casienilor CasianMosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Fosta statiune Baile NuntasiNamolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol.
Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Valea Mahomencea CasimceaRezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Locuinta rupestra Dealul Baroi HarsovaLa nord-vest de Harsova, intre Dunare si drumul national DN2A, pe dealul Baroi, se afla un sit arheologic rupestru. Incercare de localizare nereusita - Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru.
Belvedere Cheile DobrogeiUrcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor.
Culmea Pricopanului - Muntii MacinCulmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu. Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Cazemata 2 Mai. Cazemata din 2 Mai se afla in partea de sud a statiunii, intr-un fel delimiteaza plaja libera, mai ingusta, de la sud, de catre plaja textilistilor din nord.
Cismeaua Mihai Viteazu. Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Biserica ingropata Istria. Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cazemata cu rampa de lemn se afla in partea nordica a plajei de langa Tuzla. Plaja frumoasa sau loc oribil - Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara.
Geamia Caraomer Negru Voda. Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele.
Geamia veche Albesti. Geamia veche de la Albesti se afla in partea de est-sudest a localitatii, pe strada Ion Mecu, aproape de intersectia cu strada Horea.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare. Pacuiul lui Soare este o insula de forma alungita, orientata vest-est, lunga de aproximativ 7 km, aflata pe Dunare, la nord de Bratul Ostrovului.
Cazemata din Saturn se afla pe malul Marii Negre, in partea nordica a statiunii.
La o plimbare pe malul marii, in partea nordica a plajei 23 August, la un moment dat ajungem la niste trepte de lemn spectaculoase.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele. Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Albesti (in limba turca Akbas) era formata in trecut de doua colonii turcesti, Sarighiol si Acbasi.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.