Localitatea Tariverde (judetul Constanta) Resedinta: Cogealac.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tariverde, judetul Constanta

Turn de aparare romano-bizantin Constanta la 43,32 km
Turnul de aparare romano-bizantin se afla la una dintre intrarile in zona peninsulara a Constantei. Intre strada Termele Romane si soseaua Portului.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian la 13,95 km
La est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Langa izvor a fost ridicata o cruce de catre Arhiepiscopul Tomisului Lucian Florea, in amintirea Sfantului Ioan Casian.
Orasul antic Tomis Constanta la 43,81 km
Complexul arheologic din Parcul Catedralei se afla la intersectia strazilor Arhiepiscopiei, Revolutiei din 22 decembrie 1989, si Bulevardul Regina Elisabeta. Cartierul orasului antic Tomis dateaza din epoca greaca, romana si romano-bizantina, este monument istoric, si are codul CT-I-m-A-02553.
Atoli pe malul Vaii Vistorna Atoli pe malul Vaii Vistorna Targusor la 14,99 km
Pe malul geografic stang al vaii Vistorna (Visterna pe unele harti), pe malul opus pesterii La Adam, gasim superbe colonii de atoli.
Amfiteatrul de la Pietrele Scrise Amfiteatrul de la Pietrele Scrise Casian la 14,07 km
In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta. Localnicii le-au denumit Pietrele Scrise, si au fost cercetate in 1912 de catre istoricul Vasile Parvan, parintele arheologiei romanesti.
Manastirea Colilia Manastirea Colilia la 15,67 km
Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Varful Tuguiata Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 49,09 km
Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m. Geocutia de pe Tuguiata este deteriorata - Am gasit geocutia foarte usor, dar am constatat ca aceasta este deteriorata. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea. Nu are valente peisagistice deosebite, platoul sau somital fiind o poienita inconjurata de padure.
Lacul de creta Lacul de creta Murfatlar la 47,06 km
Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar. Foarte accesibil, din strada Calea Dobrogei (DN3), apoi pe drumul comunal DC3, atat cu masina, cat si pe jos.
Muzeul de arta orientala Muzeul de arta orientala Babadag la 37,86 km
Muzeul de arta orientala din Babadag se afla pe strada Mihai Viteazul numarul 6. Este gazduit in Casa Panaghia, fosta scoala pentru copiii turcilor si tatarilor in prima parte a secolului XIX.
Sfinxul cu ochii acoperiti Sfinxul cu ochii acoperiti Casian la 14,19 km
La vest-nordvest de Pestera Sfantului Ioan Casian, la aproximativ 150 m distanta, exista un grup interesant de stanci. Atrage atentia o stanca orientata spre lac, care are profilul unui cap de om, dar cu ochii acoperiti, ca si cum ar purta niste ochelari sau o casca.
Pestera Sfantul Ioan Casian Pestera Sfantul Ioan Casian la 14,1 km
Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei. Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. Face parte din complexului geologic Cheile Dobrogei - Gura Dobrogei.
Vila Sutu Constanta la 43,13 km
Vila printului Mihail Sutu se afla in Constanta, pe strada Krikor Zambaccian numarul 1, foarte aproape de malul marii, langa Portul Turistic. Construita in anul 1899 dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez, este monument istoric categoria A, cod CT-II-m-A-02863.
Cetatea Ibida Cetatea Ibida Slava Rusa la 32,47 km
Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava. Este singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa, si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
Insula Ovidiu Lacul Siutghiol la 34,76 km
Insula Ovidiu se afla in partea de vest a lacului (limanului) Siutghiol. Pe insula, unde se afla un restaurant rustic marinaresc cu preparate din peste, se ajunge cu barca, cu pornire de pe Faleza Ovidiu, sau din debarcaderul Ovidiu din Mamaia.
Minaretul si geamia turceasca Minaretul si geamia turceasca Babadag la 37,82 km
Geamia turceasca din Babadag fost construita la inceputul secolului al XVII-lea de catre Ali Gazi Pasa. Cladirea este monument de arta musulmana, are un pridvor monumental cu arcade, iar langa se afla un minaret inalt de 21 m.
Cetatea Capidava la 41,3 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Casa cu papusi Casa cu papusi Babadag la 36,31 km
Casa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261. Numele orasului Babadag (in trecut Babatag) vine din limba turca si inseamna Muntele Tatalui.
Cetatea Enisala Cetatea Enisala la 40,12 km
Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Istoria cetatii si a asezarii din apropiere este ilustrata si de denumirile pe care aceasta le-a avut.
Geamia Abdul Medgid Medgidia la 44,02 km
Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu. Geamia monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02904, a fost construita intre anii 1857-1865.
Rezervatia Gura Dobrogei Rezervatia Gura Dobrogei la 14,42 km
Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan. Situl Gura Dobrogei a fost declarat rezervatie naturala de tip mixt: geologica, botanica si faunistica.
Cismeaua din Mireasa Cismeaua din Mireasa la 20,5 km
Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata. Prezinta o inscriptie scrisa in turco-osmana, cu versete din Coran.
Valea Mahomencea Casimcea la 30,68 km
Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare. Acces pe drumuri agricole, din dreptul localitatii Corugea, din drumul dintre Rahman si Casimcea.
Vila printului Barbu Stirbey Mamaia la 36,2 km
Vila printului Barbu Stirbey, proiectata de arhitectul Mario Stoppa, a fost finalizata in 1930. Locuinta de vacanta, este construita in stil Art Deco - are demisol, parter si etaj, respectiv un minaret ca element distinctiv.
Geamia Anadalchioi Constanta la 41,12 km
Geamia din Anadalchioi (satul mamelor), fosta comuna aflata in suburbia orasului Constanta, se afla in cartierul omonim, pe strada Farului numarul 22A. A fost construita intre 1868-1869 - este monument istoric categoria B, avand codul CT-II-m-B-02810.
Biserica ingropata Biserica ingropata Istria la 8,83 km
Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Numele turc al localitatii in traducere inseamna Nasuf cel Negru, Nasuf fiind intemeietorul satului.
Dealul cu bujori Dealul cu bujori Ciucurova la 47,92 km
Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori fara petale - Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
Pestera La izvor Pestera La izvor Cheile Dobrogei la 14,94 km
Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei. Cavitatea este plina cu icoane, cruci, lumanari, picturi religioase, si cu un panou pe care este scris Pestera Pelerinului.
Varful Tuguiata Batrana Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 49,27 km
Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m. Batran, dar mai prezentabil - Dupa ce am pus o cutiuta noua in ascunzisul de pe varful Tuguiata, mi-am continuat drumul spre Tuguiata Batrana. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Tuguiata Batrana nu are decat 383 m, este insa mai spectaculoasa, prezentand o serie de coltani prapastiosi pe culmea sa si golul aferent, ce ofera cateva belvederi spre sud si vest.
Pasarela regala Mamaia la 36,41 km
Pasarela regala se afla in centrul statiunii Mamaia. Pe vremuri, reprezenta una dintre atractiile statiunii, impreuna cu Cazinoul, Castelul Reginei Maria, si Hotelul Rex.
Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Targusor la 14,05 km
Manastirea cu hramul Sfintilor Dionisie Exiguul si Efrem cel Nou se afla intre localitatile Targusor si Gura Dobrogei, pe malul drept al paraului Visterna. A fost infiintata in anul 2010 avand ca hram si ocrotitor pe Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul, apoi in 2013 i sa adaugat Sfantul Cuvios Efrem cel Nou.
Geamia Hunkiar Constanta la 43,23 km
Geamia Hunkiar, cel mai vechi edificiu de cult musulman din Constanta, se afla in centrul vechi al orasului, pe Bulevardul Tomis numarul 41. A fost construita in stil maur, intre anii 1861-1869 - este monument istoric categoria A, avand codul CT-II-m-A-02851.
Ansamblul rupestru Ansamblul rupestru Murfatlar la 46,63 km
Complexul rupestru Murfatlar se afla la sud-vest de oras, la marginea nordica a carierei de creta si var abandonata, la sud de DN3. Ansamblul rupestru, descoperit in 1957, reprezinta un lacas de cult crestin.
Belvedere Cheile Dobrogei Belvedere Cheile Dobrogei la 15,69 km
Urcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Drumul asfaltat care serpuieste printre urmele unor atoli de corali, care au luat diferite forme interesante, ofera un subiect foto deosebit pentru cei interesati.
Banutii Dobrogei Banutii Dobrogei Casian la 13,76 km
Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede. Se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian.
Manastirea Cerbu Manastirea Cerbu la 42,85 km
Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006. Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici - Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu. Atrag atentia 9 troite dispuse in zig-zag pe panta unui deal din incinta, traseul lor inchipuind Drumul Crucii si conducand la un paraclis central.
Bazin apa Bazin apa Targusor la 17,1 km
La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Cismea cu apa nepotabila Cismea cu apa nepotabila Babadag la 38,92 km
Aceasta cismea se afla la iesirea din Babadag spre Tulcea, pe strada Republicii. Cismeaua a fost construita de catre Hasan, fiul lui Ahmed, la inceputul secolului al XVII-lea.
Cismeaua Cismeaua Mihai Viteazu la 10,8 km
Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Cismeaua satului se afla la intersectia strazilor Caminului, Rasaritului, si Cismelei.
Cavoul hipogeu pictat Constanta la 42,6 km
Cavoul familial, mormantul de tip hipogeu, a fost descoperit in 1988, parte dintr-o zona de necropola, din care au fost cercetate circa 200 de morminte. A fost construit in prima jumatate a secolului IV, epoca romana, si folosit pana la inceputul secolului V.
Canionul de argila Galbiori la 30,69 km
Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair. Intr-un mic parau cu multe meandre s-a format un canion interesant, cu pereti inalti de argila.
Termele romane Constanta la 43,73 km
Termele romane se afla pe Bulevardul Termele Romane, la 150 m sud-est de Edificiul cu mozaic. Dateaza din secolele III-IV epoca romana - fostul complex termal este monument istoric categoria A, avand codul CT-I-m-A-02553 12.
Minaretul retezat Mamaia la 36,01 km
Casa Reginei Maria din Mamaia, proiectata de catre arhitectul Mario Stoppa, a fost construita in anii 1927-1928. Dupa 1948 casa a fost nationalizata, iar minaretul retezat in timpul regimului comunist.
Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Babadag la 37,95 km
Mausoleul lui Sari Saltuk Baba Dede se afla in orasul Babadag, pe strada Macin numarul 11. Se pare ca are mormante si mausolee in mai multe locuri din lume, iar explicatia ar fi ca este un exemplu in ochii publicului de azi.
Manastirea Sfantul Ioan Casian Manastirea Sfantul Ioan Casian la 14,39 km
Manastirea Sfantul Ioan Casian a fost infiintata in anul 2003. Include patru corpuri de chilii, cu trapeza si sala de intruniri si conferinte, respectiv o clopotnita.
Fosta statiune Baile Nuntasi Fosta statiune Baile Nuntasi la 7,71 km
Namolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol. Intre malul din vest al lacului si drumul judetean DJ226 se afla ruinele fostei statiuni balneoclimaterice Baile Nuntasi, azi in paragina.
Plaja Cherhana La Plage Plaja Cherhana La Plage Corbu la 23,11 km
O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita. Facilitati din apropiere: Restaurantul Luna de Corbu, Cazare Rezident, Cherhana La Plage.
[ Sus ↑ ]
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova. Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea. Minaretul si cladirea geamiei se afla pe strada Vadului numarul 8, este monument istoric, avand codul CT-II-m-A-02892.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova. La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii. Cavitatea are aproximativ 15 m lungime.
Valul mare de pamant de la Cochirleni. Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km. Porneste de la malul Dunarii, la nord de Cetatea Patulului, si continua spre est, pana la granita administrativa dintre orasul Cernavoda si satul Pestera.
Izvorul Tamaduirii Izvorul Tamaduirii Alba. Izvorul Tamaduirii se afla la 2 km de satul Alba, pe drumul catre Valea Teilor. Cladirea ridicata deasupra izvorului este pictata cu scene religioase, si este dotata cu o cruce acoperita si pictata.
Locuinta rupestra Dealul Baroi Locuinta rupestra Dealul Baroi Harsova. La nord-vest de Harsova, intre Dunare si drumul national DN2A, pe dealul Baroi, se afla un sit arheologic rupestru. Incercare de localizare nereusita - Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru. In terasa inalta a dealului se vede o cavitate, care a fost folosita ca si locuinta rupestra, probabil si ca complex monahal.
Minaret si geamie Izvoru Mare. Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011. Satul Izvoru Mare, din comuna Pestera, in trecut se numea Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu.
Casa tatareasca Zulfie Totay Cobadin. Prezinta o colectie de obiecte de arta orientala, broderii si tesaturi, obiecte traditionale specifice etniei tatare. Casa traditionala este amenajata in gospodaria unei familii de tatari din Cobadin, Zulfie si Nardin Seidali.
Bazilica paleo-crestina Bazilica paleo-crestina Niculitel. Bazilica paleo-crestina se afla pe strada Muzeului numarul 1, in partea de nord-est a satului Niculitel. A fost ridicata la sfarsitul secolului al IV-lea, in timpul domniei imparatilor Valens si Valentinianus, si a suferit modificari in secolul al V-lea, in timpul domniei imparatului Theodosius al II-lea.
Baile termale Puturoasa Baile termale Puturoasa Harsova. La aproximativ 2,5 km distanta spre nord-vest de orasul Harsova, pe malul Dunarii, se afla un zacamant de ape mezotermale sulfuroase. Datorita continutului bogat de sulf, aerul din acest loc are un miros aparte, zona primind denumirea de Puturoasa.
Biserica din Telita Biserica din Telita Frecatei. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
Pestera de la Moara Pestera de la Moara Dealul Consul. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
Cetatea Axiopolis. Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda. La sud de cetatea Axiopolis incepe valul antic de piatra, care se termina la Tomis.
Geamia Cobadin. Geamia din Cobadin se afla la intersectia strazilor Izvor si Albinelor. A fost construita de catre comunitatea musulmana, in anul 1932.
Pestera de la Stanca Pestera de la Stanca Dealul Consul. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
Moara de apa Stefan Nuca Valea Teilor. Pe valea paraului Lozova, la doar 260 m distanta spre nord de la cismeaua din Valea Lozovei, se afla o cladire abandonata. Este fosta moara de apa a lui Stefan Nuca, lasata in paragina.
Mormantul pictat de tip hipogeu Cernavoda. Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu. Se afla langa adapostul Save the Dogs, este ingradit cu gard, si nu poate fi vizitat.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova. Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici. Mosul are aproximativ 15 m inaltime, Baba este mai scunda.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Slava Rusa - Atractii turistice Cap Aurora Localitati apropiate: Cogealac la 3,21 km, Nuntasi la 4,61 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.