Localitatea Nicolae Balcescu (judetul Constanta) Resedinta: Nicolae Balcescu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nicolae Balcescu, judetul Constanta

Zidul Genovez Canaraua turceasca O plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, merita a fi facuta, si pentru panoramele pitoresti, avand ca punct de interes orasul Harsova. Sit sub constructie - Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei.
Fosta localitate Ispanaru, azi sit arheologic, se afla la aproximativ 5 km nord-nordvest de Adamclisi, de care apartine administrativ.
Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Manastirea cu hramul Sfintilor Dionisie Exiguul si Efrem cel Nou se afla intre localitatile Targusor si Gura Dobrogei, pe malul drept al paraului Visterna.
Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair.
Lacul de creta Lacul de creta Murfatlar
Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar.
Pestera Sfantul Ioan Casian Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei. Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii.
Cismeaua Otomana din Constanta se afla la coltul bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, in incinta RAJA Complex Cismea, Sursa de Apa Cismea 1C.
Cetatea Adamclisi, sau cetatea Tropaeum Traiani, se afla la nord-vest de Adamclisi, si la 1,4 km distanta in linie dreapta, sud-vest de monumentul omonim.
Sfinxul cu ochii acoperiti La vest-nordvest de Pestera Sfantului Ioan Casian, la aproximativ 150 m distanta, exista un grup interesant de stanci.
Turnul de aparare romano-bizantin se afla la una dintre intrarile in zona peninsulara a Constantei.
Cismeaua Curcani se afla pe teritoriul fostului catun Curcani, pe valea Borungea.
Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda.
Pod feroviar din piatra Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Izvor Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Casa Reginei Maria din Mamaia, proiectata de catre arhitectul Mario Stoppa, a fost construita in anii 1927-1928.
Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu.
Crucea de la Harsova Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913.
Movila Segarcea Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B.
Vila printului Mihail Sutu se afla in Constanta, pe strada Krikor Zambaccian numarul 1, foarte aproape de malul marii, langa Portul Turistic.
Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor.
Cismeaua veche a satului Adamclisi este deteriorata si nefunctionala, una noua a fost construita imediat langa cea veche.
Geamia din Gradina Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Termele romane se afla pe Bulevardul Termele Romane, la 150 m sud-est de Edificiul cu mozaic.
Padurea Fantanita Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3.
Parcul Cismea Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus.
Belvedere Cheile Dobrogei Urcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor.
Atoli pe malul Vaii Vistorna Pe malul geografic stang al vaii Vistorna (Visterna pe unele harti), pe malul opus pesterii La Adam, gasim superbe colonii de atoli.
Marea majoritate a evreilor de origine europeana se impart in doua rituri de cult, evreii sefarzi si evreii askenazi.
Canaraua Tiganeasca Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu.
Vila printului Barbu Stirbey, proiectata de arhitectul Mario Stoppa, a fost finalizata in 1930.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian La est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa.
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi.
Tavanul Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine.
Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Biserica ingropata Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Amfiteatrul de la Pietrele Scrise In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta.
Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km.
Cismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
Cheile Dobrogei Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Buncarele au fost construite de germani, la inceputul anilor 1940, cand Romania era inca parte a puterilor Axei.
Cismeaua din Cogealac Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Geamia din Anadalchioi (satul mamelor), fosta comuna aflata in suburbia orasului Constanta, se afla in cartierul omonim, pe strada Farului numarul 22A.
Piatra cu Capac Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Pestera La izvor Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea.
Geamia Hunkiar, cel mai vechi edificiu de cult musulman din Constanta, se afla in centrul vechi al orasului, pe Bulevardul Tomis numarul 41.
Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2.
[ Sus ↑ ]
Plaja Corbu
Plaja Corbu
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Cismea cu apa nepotabila Aceasta cismea se afla la iesirea din Babadag spre Tulcea, pe strada Republicii.
Faleza 23 August La o plimbare pe malul marii, in partea nordica a plajei 23 August, la un moment dat ajungem la niste trepte de lemn spectaculoase.
Se presupune ca acest sit arheologic, asezare intarita si de mari dimensiuni, este Sucidava dobrogeana.
Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir.
Cazemata suspendata In partea de nord a statiunii Olimp gasim doua cazemate, una ingropata si una suspendata pe faleza.
Golful francezului Plaja din Golful Francezului se afla in extremitatea sudica a statiunii Costinesti.
Cetatea Argamum Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
Casa cu papusi Casa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261.
Varful Tuguiata Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m. Geocutia de pe Tuguiata este deteriorata - Am gasit geocutia foarte usor, dar am constatat ca aceasta este deteriorata. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea.
Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita.
Cimitirele vechi turcesti Albesti. Albesti (in limba turca Akbas) era formata in trecut de doua colonii turcesti, Sarighiol si Acbasi.
Dobromir este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume, singura comuna din Romania unde etnicii turci sunt majoritari.
Crucea Inalta Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
Arsa, in trecut Capucci, este un sat din comuna Albesti.
Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele. Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele.
Pestera Limanu se afla in apropierea si la nord-vest de localitatea omonima, aproape de malul lacului Balta Limanu. Foarte usor de gasit - Dupa o vizita la pestera Limanu din apropiere, am incercat si aceasta cutie. O mica povestioara - Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. De trei ori - Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok.
Geamia Esmahan Sultan Geamia Esmahan Sultan se afla in Mangalia, pe strada Oituz numarul 1.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.