Localitatea Miristea (judetul Constanta) Resedinta: Mereni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Miristea, judetul Constanta

Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate.
Cazemata cu rampa Cazemata cu rampa de lemn se afla in partea nordica a plajei de langa Tuzla. Plaja frumoasa sau loc oribil - Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara.
Ansamblul de monumente istorice, format din asezare si cetatea Hisarlac, se afla pe teritoriul satului Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asırlık), comuna Dobromir.
Lacul de creta Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar.
Biserica catolica Satul Oituz din judetul Constanta apartine de comuna Lumina, din cate stim este localitatea maghiara cea mai estica si sudica, a fost infiintata pe 23 aprilie 1923.
Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu.
Complexul arheologic din Parcul Catedralei se afla la intersectia strazilor Arhiepiscopiei, Revolutiei din 22 decembrie 1989, si Bulevardul Regina Elisabeta.
Geamia veche de la Albesti se afla in partea de est-sudest a localitatii, pe strada Ion Mecu, aproape de intersectia cu strada Horea.
Cismeaua Curcani se afla pe teritoriul fostului catun Curcani, pe valea Borungea.
Geamia din Cobadin se afla la intersectia strazilor Izvor si Albinelor.
Arsa, in trecut Capucci, este un sat din comuna Albesti.
Padurea Fantanita Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3.
Padureni (in trecut Nastradin) este un sat din comuna Dobromir.
Cazemata Cazemata din 2 Mai se afla in partea de sud a statiunii, intr-un fel delimiteaza plaja libera, mai ingusta, de la sud, de catre plaja textilistilor din nord.
Farul genovez Vechiul far sau farul genovez din Mangalia a fost construit intre 1858-60, reabilitat in 1998, si reconditionat in 2018.
Furnica (in trecut Schender, in limba turca Iskender) este un sat din comuna Dumbraveni.
Pestera Limanu se afla in apropierea si la nord-vest de localitatea omonima, aproape de malul lacului Balta Limanu. Foarte usor de gasit - Dupa o vizita la pestera Limanu din apropiere, am incercat si aceasta cutie. O mica povestioara - Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. De trei ori - Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok.
Prezinta o colectie de obiecte de arta orientala, broderii si tesaturi, obiecte traditionale specifice etniei tatare.
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Cismeaua veche a satului Adamclisi este deteriorata si nefunctionala, una noua a fost construita imediat langa cea veche.
Cismeaua Otomana din Constanta se afla la coltul bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, in incinta RAJA Complex Cismea, Sursa de Apa Cismea 1C.
Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele.
Geamia Hunkiar, cel mai vechi edificiu de cult musulman din Constanta, se afla in centrul vechi al orasului, pe Bulevardul Tomis numarul 41.
Tropaeum Traiani este un monument roman, ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109, pentru a comemora victoria romanilor asupra geto-dacilor in anul 106. Simpatica cutie - Am trecut din nou pe la monument. Dobrogea e cam saraca la acest capitol - Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Monument restaurat - Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene.
Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea.
Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi.
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii.
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Plaja Cherhana La Plage O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita.
Buncarele au fost construite de germani, la inceputul anilor 1940, cand Romania era inca parte a puterilor Axei.
Mormantul cu papirus Mormantul cu papirus se afla in curtea Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia, dateaza din secolulul IV-I AC, perioada Latene.
Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu.
Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni.
Cotu Vaii (in trecut Chiragi, Ciragi, in limba turca si tatara Kiraci) este un sat din comuna Albesti.
Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin.
Pestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei.
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi.
Marea majoritate a evreilor de origine europeana se impart in doua rituri de cult, evreii sefarzi si evreii askenazi.
Ansamblul rupestru Complexul rupestru Murfatlar se afla la sud-vest de oras, la marginea nordica a carierei de creta si var abandonata, la sud de DN3.
Cazematele de pe Digul cu Pisici Pe Digul cu Pisici din Mangalia, in apropierea vechiului far, gasim doua cazemate.
Moscheea Carol I se afla in Constanta, in apropiere de Piata Ovidiu, pe strada Crangului numarul 1.
Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova se afla in localitatea Mihail Kogalniceanu, pe strada Tudor Vladimirescu numarul 124.
Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011.
Plaja Pescarus Plaja Pescarus din 23 August este o plaja lunga si relativ ingusta, marginita de Marea Neagra, respectiv de o faleza abrupta.
Palatul Regal din Mamaia, sau Castelul Reginei Maria, se afla la nord si in apropierea Cazinoului, intre Casa Reginei Maria si Vila printului Barbu Stirbey.
Geamia cu doua minarete Geamia din Murfatlar a fost construita in anul 1981, data care apare si pe zidul geamiei.
Se pare ca in zona fostului sat Acargea sunt cel putin doua cismele.
[ Sus ↑ ]
Plaja Corbu
Plaja Corbu
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Cheile Dobrogei Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Biserica de lemn Sfantul Dumitru a fost construita folosind tehnica paiantei, structura din lemn si pereti din pamant batut si chirpici.
Geamia din Gradina Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Biserica ingropata Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Manastirea Sfantul Ioan Casian Manastirea Sfantul Ioan Casian a fost infiintata in anul 2003.
Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair.
Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita.
Pe teritoriul satului Canlia (in turca Kanli), din comuna Lipnita, gasim mai multe cismele, cel putin patru.
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Pestera La izvor Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman.
Fosta statiune Baile Nuntasi Namolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Coslugea (in limba turca Kozluca) este un sat din comuna Lipnita, localitatea are cel putin trei cismele.
Parcul Cismea Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus.
Ruinele asezarii urbane Ester Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Cismeaua din Cogealac Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Pestera La Adam Este una dintre cele doua (cealalta fiind a Liliecilor), cele mai celebre cavitati din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
Se presupune ca acest sit arheologic, asezare intarita si de mari dimensiuni, este Sucidava dobrogeana.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.