Localitatea Gura Dobrogei (judetul Constanta) Resedinta: Cogealac.
Biserica catolica OituzSatul Oituz din judetul Constanta apartine de comuna Lumina, din cate stim este localitatea maghiara cea mai estica si sudica, a fost infiintata pe 23 aprilie 1923.
Sinagoga askenaza ConstantaMarea majoritate a evreilor de origine europeana se impart in doua rituri de cult, evreii sefarzi si evreii askenazi.
Cavoul hipogeu pictat ConstantaCavoul familial, mormantul de tip hipogeu, a fost descoperit in 1988, parte dintr-o zona de necropola, din care au fost cercetate circa 200 de morminte.
Mormantul lui Gazi Ali Pasa se afla in curtea geamiei din Babadag.
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Stanca Mosul si Baba HarsovaStanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
HistriaHistria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr.
Gura PortiteiGura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
Coltanii MariRezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi.
Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011.
O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita.
Palatul Regal din Mamaia, sau Castelul Reginei Maria, se afla la nord si in apropierea Cazinoului, intre Casa Reginei Maria si Vila printului Barbu Stirbey.
Geamia Hunkiar ConstantaGeamia Hunkiar, cel mai vechi edificiu de cult musulman din Constanta, se afla in centrul vechi al orasului, pe Bulevardul Tomis numarul 41.
Casa cu papusi BabadagCasa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261.
Complexul arheologic din Parcul Catedralei se afla la intersectia strazilor Arhiepiscopiei, Revolutiei din 22 decembrie 1989, si Bulevardul Regina Elisabeta.
Lacul de creta MurfatlarLac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar.
Ruinele asezarii urbane EsterVizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Casa Reginei Maria din Mamaia, proiectata de catre arhitectul Mario Stoppa, a fost construita in anii 1927-1928.
Cetatea AxiopolisAxiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda.
Valea Mahomencea CasimceaRezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Izvor Cheile DobrogeiIzvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia.
Vila printului Barbu Stirbey, proiectata de arhitectul Mario Stoppa, a fost finalizata in 1930.
Geamia din GradinaGradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Ansamblul rupestru MurfatlarComplexul rupestru Murfatlar se afla la sud-vest de oras, la marginea nordica a carierei de creta si var abandonata, la sud de DN3.
Pasarela regala se afla in centrul statiunii Mamaia.
Parcul Cismea CorbuSatul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus.
Muzeul de arta orientala din Babadag se afla pe strada Mihai Viteazul numarul 6.
Cetatea UlmetumCetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Bazin apa TargusorLa est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Cheile DobrogeiRezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre.
Mosul Casienilor CasianMosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Culmea Pricopanului - Muntii MacinCulmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Cismeaua satului Adamclisi. Cismeaua veche a satului Adamclisi este deteriorata si nefunctionala, una noua a fost construita imediat langa cea veche.
Satul Fantana Mare, in turca Baspinar, din comuna Independenta, este singurul sat din Dobrogea locuit in totalitate de turci.
Dealul cu bujori Ciucurova. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori fara petale - Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
Cismelele din Sipote. Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni.
Pestera Casa Hotilor Aliman. Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Varful Tuguiata Podisul Babadagului. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m. Geocutia de pe Tuguiata este deteriorata - Am gasit geocutia foarte usor, dar am constatat ca aceasta este deteriorata. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea.
Pe valea paraului Lozova, la doar 260 m distanta spre nord de la cismeaua din Valea Lozovei, se afla o cladire abandonata.
Fosta scoala Harsova. Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2.
Piatra cu Capac Harsova. Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Plaja cu buncare Tuzla. Buncarele au fost construite de germani, la inceputul anilor 1940, cand Romania era inca parte a puterilor Axei.
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale.
Manastirea Cerbu. Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006. Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici - Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu.
Cismea Tufani. Satul Tufani este un sat din comuna Independenta, in trecut s-a numit Karaaci, Cara Agi, Karacy.
Dealul Asan Podisul Babadagului. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.