Localitatea Baraganu (judetul Constanta) Resedinta: Baraganu.
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Fosta localitate Ispanaru, azi sit arheologic, se afla la aproximativ 5 km nord-nordvest de Adamclisi, de care apartine administrativ.
Geamia din Anadalchioi (satul mamelor), fosta comuna aflata in suburbia orasului Constanta, se afla in cartierul omonim, pe strada Farului numarul 22A.
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Casa Reginei Maria din Mamaia, proiectata de catre arhitectul Mario Stoppa, a fost construita in anii 1927-1928.
In partea de nord a statiunii Olimp gasim doua cazemate, una ingropata si una suspendata pe faleza.
Pestera cu Sarcofage DumbraveniPestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei.
Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3.
Mormantul cu papirus MangaliaMormantul cu papirus se afla in curtea Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia, dateaza din secolulul IV-I AC, perioada Latene.
Plaja din Golful Francezului se afla in extremitatea sudica a statiunii Costinesti.
Complexul arheologic din Parcul Catedralei se afla la intersectia strazilor Arhiepiscopiei, Revolutiei din 22 decembrie 1989, si Bulevardul Regina Elisabeta.
Geamia veche AlbestiGeamia veche de la Albesti se afla in partea de est-sudest a localitatii, pe strada Ion Mecu, aproape de intersectia cu strada Horea.
Cheile DobrogeiRezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Cismeaua PoenitaPoenita (in trecut Borungea, Borongea, in limba turca Borunca) este un fost sat, desfiintat in 1977, de pe teritoriul comunei Deleni.
Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu.
Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair.
Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine.
Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova se afla in localitatea Mihail Kogalniceanu, pe strada Tudor Vladimirescu numarul 124.
Pestera Babei se afla intr-un bloc de stanca, in capatul sud-vestic al Cheilor Dobrogei, la iesirea spre Constanta, pe partea stanga.
Furnica (in trecut Schender, in limba turca Iskender) este un sat din comuna Dumbraveni.
Cazemata din Saturn se afla pe malul Marii Negre, in partea nordica a statiunii.
Geamia CobadinGeamia din Cobadin se afla la intersectia strazilor Izvor si Albinelor.
Izvor Cheile DobrogeiIzvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede.
La vest-nordvest de Pestera Sfantului Ioan Casian, la aproximativ 150 m distanta, exista un grup interesant de stanci.
Cismeaua RaristeaRaristea (in trecut Bazarghian, Gura Orman) este un sat din comuna Ion Corvin.
Cazemata din 2 Mai se afla in partea de sud a statiunii, intr-un fel delimiteaza plaja libera, mai ingusta, de la sud, de catre plaja textilistilor din nord.
Mosul Casienilor CasianMosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre.
Geamia din Murfatlar a fost construita in anul 1981, data care apare si pe zidul geamiei.
O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita.
Cismeaua Furca PetrosaniCismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
Turnul de aparare romano-bizantin se afla la una dintre intrarile in zona peninsulara a Constantei.
Cazemata cu rampa de lemn se afla in partea nordica a plajei de langa Tuzla. Plaja frumoasa sau loc oribil - Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara.
Parcul de aventura Jurasica este amplasat in padurea din statiunea Neptun, pe strada Plopilor numarul 3.
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia.
Cotu Vaii (in trecut Chiragi, Ciragi, in limba turca si tatara Kiraci) este un sat din comuna Albesti.
Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei.
Rezervatia Gura DobrogeiSub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Pestera cu doua intrari - Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara. Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
Cismea TufaniSatul Tufani este un sat din comuna Independenta, in trecut s-a numit Karaaci, Cara Agi, Karacy.
Culmea Pricopanului - Muntii MacinCulmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Biserica ingropata Istria. Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Histria. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr.
Cismeaua de piatra de la Valea Tapului este inscris in lista monumentelor istorice, avand codul CT-II-m-B-02918.
Faurei (in trecut Calaicea, in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa.
Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita.
Cetatea Capidava. Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman.
Biserica de lemn Satu Nou. Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea.
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele.
Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Coltanii Mari. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi.
Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi.
Carvan (in trecut Kervan) este un sa din comuna Lipnita, format prin comasarea satelor Carvanu Mare (Carvan de Sus, Yukari Kervan) si Carvanu Mic (Carvan de Jos, Asagi Kervan).
Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele. Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.