Localitatea Marisel (judetul Cluj) Resedinta: Marisel. Denumire maghiara: Havasnagyfalu. Denumire germana: Marischel.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Marisel, judetul Cluj

Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 46,12 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 40,83 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 31,89 km
Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Strada oglindita Cluj-Napoca la 37,51 km
Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 37,39 km
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 24,94 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 42,79 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 30,32 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 37,98 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 32,71 km
Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 20,76 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 35,28 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Cheile Valisoarei la 49,48 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 30,7 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 43,01 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 39,35 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 46,16 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Biserica reformata din Zimbor la 37,2 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn.
Baile Someseni Baile Someseni la 42,24 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 41,43 km
Rosia Montana - Taul Mare
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 39,14 km
Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului.
[ Sus ↑ ]
Pestera Mare de pe Valea Firei, galeria fosila - Bihor-Vladeasa
Pestera Mare de pe Valea Firei, galeria fosila - Bihor-Vladeasa la 22,89 km
Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa
Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa la 22,9 km
Biserica reformata Turda-Veche la 52,72 km. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 59,84 km. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
La Pietri La Pietri Cetea la 58,92 km. Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Biserica catolica din Turda la 52,6 km. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 59,41 km. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 54,58 km. In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Biserica reformata Biserica reformata Zalau la 55,3 km. Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Biserica de pe deal - Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 68,36 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 64,78 km. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.