Localitatea Ghirolt (judetul Cluj) Resedinta: Alunis. Denumire maghiara: Girolt.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ghirolt, judetul Cluj

Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai la 33,57 km
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 17,34 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci la 14,74 km
Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 33,29 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc).
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 34,31 km
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Izvorul Recea Izvorul Recea la 43,34 km
Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Este accesibil din mai multedirectii.
Canionul cu trei vai Rus la 32,12 km
Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 33,99 km
Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 39,53 km
Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 34,94 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 36,69 km
Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 25,6 km
Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu Padurea Faget la 40,62 km
Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 21,69 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Fabrica de pensule la 31,32 km
Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Floresti la 40,31 km
Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 45,75 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 31,04 km
Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Lacul Lighet Targu Lapus la 45,19 km
Lacul Lighet - Targu Lapos
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 14,43 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 40,44 km
Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Biserica reformata din Zimbor la 39,67 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Plop negru Ciocmani la 42,14 km
Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 35,17 km
Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 33,82 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 35,2 km
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 39,31 km
Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus. Din constructia romanica originala s-au mai pastrat numai portalurile de sud si de vest, precum si portalul sacristiei.
Lumea pierduta din gradina botanica Lumea pierduta din gradina botanica la 34,54 km
Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Castrul roman Sutoru la 40,21 km
Castrul roman, Sutoru
Laguna Verde Aghiresu la 41,42 km
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 33,37 km
Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 43,2 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
La Plese Dancu la 44,37 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 37,97 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Biserica Scroafei Dipsa la 49,74 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Lacul Somesul Cald la 48,73 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Baile Someseni Baile Someseni la 30,55 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 41,33 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin.
Dealul Hoia la 35,48 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
[ Sus ↑ ]
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata. Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani. Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Lavanda Purple Love Grindeni. In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Cheile Runcului Cheile Runcului. Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Biserica de lemn Ciumarna. Biserica de lemn din Ciumarna
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita. Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Biserica catolica Zalau. Biserica catolica, Zalau
Podul graniceresc Cosbuc. In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel. Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus. Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Rod - Atractii turistice Colibi Localitati apropiate: Orman la 2,9 km, Alunis la 2,93 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.