Localitatea Calarasi (judetul Cluj) Resedinta: Calarasi. Denumire maghiara: Harasztos. Denumire germana: Wahldorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Calarasi, judetul Cluj

Biserica reformata Biserica reformata Bogata la 20,38 km
Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 37,06 km
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Taramul Lavandei Madaras la 45,56 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 48,14 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare.
Gradina zoologica Turda la 11 km
Gradina Zoologica Turda
Lavanda di Maria Tarnaveni la 34,44 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 48,71 km
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 37,41 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 25,45 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 42,93 km
Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci la 47,52 km
Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Piatra Craivei Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Turnul Pompierilor Cluj-Napoca la 38,08 km
Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit la sfarsitul secolului XV, se afla pe strada Tipografiei numarul 17.
Dealul Hoia la 39,97 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 23,49 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 20,3 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta.
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 34,47 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 49,74 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Cheile Plaiului la 27,55 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
MIG 21 Campia Turzii la 6,15 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Mina de campie Muntii Trascau la 22,83 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 41 km
Biserica catolica Band
Cadere in gol Strada Valea Visei la 40,95 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Lacul Somesul Cald la 49,19 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 48,2 km
Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte.
Cheile Valisoarei la 23,99 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai la 37,5 km
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Bastionul Croitorilor Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Biserica unitariana Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti la 17,7 km
Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
Baile Someseni Baile Someseni la 36,51 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
[ Sus ↑ ]
Salina Turda
Salina Turda la 12,73 km
Salina Turda
Salina Turda la 12,73 km
Balta cu namol Ocna Sibiului la 69,57 km. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Valchid Valchid la 65,74 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 54,35 km. Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures la 56,13 km. Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 69,39 km. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Mina evreilor Agarbiciu la 54,81 km. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 55,9 km. Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 69,47 km. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Biserica Scroafei Dipsa la 69,83 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Biserica evanghelica fortificata Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 50,66 km. Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.