Localitatea Zlagna (judetul Caras-Severin) Resedinta: Turnu Ruieni. Denumire maghiara: Szalakna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Zlagna, judetul Caras-Severin

Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Poiana Beletina Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Ciucevele Cernei Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Manastirea Piatra Scrisa Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Caras - Muntii Aninei
Cetatea Caras - Muntii Aninei
Cheile Carasului - Muntii Aninei
Cheile Carasului - Muntii Aninei
Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Podul roman Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Cetatea feudala Salasu de Sus Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu. Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Carpodrom, Topolovatu Mare
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.