Localitatea Teregova (judetul Caras-Severin) Resedinta: Teregova.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Teregova, judetul Caras-Severin

Rezervatia Groposu la 22,58 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 27,87 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Cariera de marmura Bucova la 47,11 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 28,28 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 31,76 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 25 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 31,75 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 8,01 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Complexul megalitic Muntele Mic la 29,14 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 47,57 km
Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Izvorul Cosustei la 29,35 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Triunghiul misterios la 26,92 km
Triunghiul misterios din padure.
Cascada Roset la 28,97 km
Cascada Roset (Cociului)
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Izvorul si stancariile de la Camana la 31,26 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 36,99 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Ochiul Beului Ochiul Beului la 45,37 km
Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Cheile Globului Globu Craiovei la 17,09 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Castrul Roman Tibiscum la 36,53 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 46 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 4,18 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 43,39 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 37,56 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 20,22 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Locul fosilifer Apadia la 32,69 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Cheile Teregovei Armenis la 5,23 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 24,6 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 24,66 km
Valul de pamant de la Bucova la 50,41 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 54,89 km. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
La Oglinda Baltile Meris la 66,43 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cascada Buraul Mare Moldova Noua la 62,76 km. Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Taul dintre Brazi la 55,72 km. Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 55,25 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Pod natural pe Cerna la 66,22 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.