Localitatea Sumita (judetul Caras-Severin) Resedinta: Lapusnicel. Denumire maghiara: Cseherdős. Alta denumire: Sumica.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sumita, judetul Caras-Severin

Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 25,47 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Pestera Ponicova Dubova la 41,08 km
Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 42,94 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 29,78 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Casa Verde Sasca Montana la 37,56 km
Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Ansamblul de mori din Mehadica la 10,52 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Locul fosilifer Apadia la 48,4 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Castrul roman Teregova la 24,87 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 45,57 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Izvorul si stancariile de la Camana la 24,66 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 39,89 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 28,68 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Cheile Teregovei Armenis la 27,1 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 15,48 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 29,04 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 42,86 km
Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
[ Sus ↑ ]
Cascada Bigar - Muntii Semenic
Cascada Bigar - Muntii Semenic la 18,51 km
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane la 20,24 km
Campusel la 63,34 km. Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Cotul cu Aluni Tismana la 60,62 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
La Oglinda Baltile Meris la 63,83 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cariera de marmura Bucova la 68,12 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.