Localitatea Sub Margine (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sub Margine, judetul Caras-Severin

Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 31,08 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Lacul Zervesti la 20,42 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 21,27 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Cheile Butii Cheile Butii la 49,71 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 29,56 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Lacul Gales Muntii Retezat la 47,54 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 28,74 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 3,74 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 43,18 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 13,26 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Sfinxul Banatean la 42,75 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Valul de pamant de la Bucova la 40,67 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cheile Globului Globu Craiovei la 26,43 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 24,59 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Castrul Roman Tibiscum la 30,01 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Lacul Rades Muntii Retezat la 39,19 km
Taurile Radesului
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 29,72 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Maru la 29,42 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Triunghiul misterios la 27,37 km
Triunghiul misterios din padure.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 18,47 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Complexul megalitic Muntele Mic la 19,33 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
[ Sus ↑ ]
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti la 26,89 km
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti la 27,1 km
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 56,71 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 53,37 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 64,66 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 60,76 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
La Oglinda Baltile Meris la 68,24 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 57,42 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 55,03 km. Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Ochiul Beului Ochiul Beului la 54,18 km. Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.