Localitatea Sat Batran (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis. Denumire maghiara: Ófalu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sat Batran, judetul Caras-Severin

Cheile Armenisului Armenis la 3,13 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Maru la 28,46 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Castrul roman Agnavie Zavoi la 32,97 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Sequoiadendron Giganteum la 31,23 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Castrul Roman Tibiscum la 28,1 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 48,87 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Sfinxul Banatean la 44,33 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 34,69 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Cariera de marmura Bucova la 37,45 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 32,03 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
[ Sus ↑ ]
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti la 28,9 km
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti la 29,13 km
Cheile Susarei Sasca Montana la 61,86 km. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 68,73 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Casa Verde Sasca Montana la 60,98 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 52,64 km. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 55,55 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 56,58 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.