Localitatea Plopu (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Plopu, judetul Caras-Severin

Cleantul Gainii Muntele Mic la 14,52 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Varful Papusa Varful Papusa la 40,58 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 26,07 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Sequoiadendron Giganteum la 38,28 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 40,48 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 49,46 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Taul fara fund Pesteana la 44,83 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Rezervatia Groposu la 26,88 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 26,33 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 41,3 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 31,05 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 30,21 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 36,54 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 30,16 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 39,51 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 48,7 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Sfinxul Banatean la 44,53 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 17,54 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
[ Sus ↑ ]
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti
Cascadele Ramnuta Mare - Muntii Mehedinti la 23,95 km
Cheile Corcoaia
Cheile Corcoaia la 24,25 km
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 59,1 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Pod natural pe Cerna la 52,23 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cheile Susarei Sasca Montana la 67,64 km. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 62,35 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 67,92 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 64,77 km. Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Casa Verde Sasca Montana la 67,03 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Pietrele Cohului Pietroasa la 64,34 km. Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Podul turcesc Gradinari la 65,51 km. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 68,23 km. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.