Localitatea Luncavita (judetul Caras-Severin) Resedinta: Luncavita. Denumire maghiara: Nagylankás. Alta denumire: Lunkavicza.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Luncavita, judetul Caras-Severin

Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 43,2 km
Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 41,53 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Castrul roman Teregova la 8,94 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 43,44 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 33,7 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Ansamblul de mori din Mehadica la 6,01 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 36,53 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 32,26 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 30 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Triunghiul misterios la 26,59 km
Triunghiul misterios din padure.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 47,51 km
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 25,69 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 17,36 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 23,05 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Punct belvedere 3 Bahna la 39,54 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Izvorul si stancariile de la Camana la 27,27 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 40,79 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Rezervatia Groposu la 26,41 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Complexul megalitic Muntele Mic la 34,88 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 22,42 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 22,47 km
Cariera de marmura Bucova la 52,54 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Pestera Fluturilor Dubova la 55,3 km. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Stanca Babacaia Stanca Babacaia Coronini la 65,92 km. Stanca Babacaia - denumiri alternative Babacai, Baba Gaia, Baba Geea) - este un pinten de stanca din Dunare, langa localitatea Coronini, care se inalta cu 7 m deasupra nivelului apei.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 56,73 km. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 59,53 km. Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cotul cu Aluni Tismana la 52,43 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.