Localitatea Lapusnicel (judetul Caras-Severin) Resedinta: Lapusnicel. Denumire maghiara: Kislaposnok. Alta denumire: Lapusnicsel.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lapusnicel, judetul Caras-Severin

Izvorul Cosustei
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa
Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni
Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Locul fosilifer Globu Craiovei
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita
Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei
Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Punct panorama Dealu Golului Resita
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Sfinxul Banatean
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Locul fosilifer Apadia
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Sequoiadendron Giganteum
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Pestera Veterani Dubova
Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Sistemul subteran de canalizare Oravita
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Castrul roman Teregova
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Cheile Armenisului Armenis
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
[ Sus ↑ ]
Dealul Danila Ocna de Fier. Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Castrul Roman Tibiscum. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Taul Custura Mica Muntii Retezat. Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Cotul cu Aluni Tismana. Cotul cu Aluni - Tismana.
Lacul Gales Muntii Retezat. Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Lacul Rades Muntii Retezat. Taurile Radesului
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.