Localitatea Inelet (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Inelec.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Inelet, judetul Caras-Severin

Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Lacul Portii Muntii Retezat
Taul Portii
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Crucea de langa satul Inelet Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cheile Globului Globu Craiovei
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Fagul urias Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
[ Sus ↑ ]
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Punct panorama Dealu Golului Resita. Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Masa tacerii. Masa tacerii, Targu Jiu
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.