Localitatea Hora Mica (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Kishóra.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hora Mica, judetul Caras-Severin

Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 49,09 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
Locul fosilifer Apadia la 42,09 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 14,75 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Castrul Roman Tibiscum la 43,32 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 42,41 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Cheile Teregovei Armenis la 12,37 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 31,94 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 17,09 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Castrul roman Teregova la 10,51 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Punct belvedere 3 Bahna la 38,4 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Valul de pamant de la Bucova la 48,6 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 27,61 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 14,96 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 15,02 km
Cheile Susarei Sasca Montana la 59,35 km. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Straja Straja la 68,96 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Taul fara fund Pesteana la 56,69 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Poarta sarutului la 67,66 km. Poarta sarutului, Targu Jiu.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 54,15 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Cetatea Haiducilor Jdioara la 62 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Pestera Veterani Dubova la 58,08 km. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Ochiul Beului Ochiul Beului la 52,67 km. Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.