Localitatea Hora Mare (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Nagyhóra.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hora Mare, judetul Caras-Severin

Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 31,58 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 12,24 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 16,75 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Cheile Armenisului Armenis la 15,19 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Campusel la 38,88 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 45,73 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului. Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului.
Cariera de marmura Bucova la 43,96 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Cheile Butii Cheile Butii la 47,95 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Lacul Portii Muntii Retezat la 43,96 km
Taul Portii
Rezervatia Groposu la 32,82 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 31,59 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 30,79 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Izvorul si stancariile de la Camana la 24,05 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
[ Sus ↑ ]
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata la 14,88 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 15,02 km
Cetatea Colt Cetatea Colt la 53,65 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.
Pod natural pe Cerna la 64,97 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Ochiul Beului Ochiul Beului la 53,53 km. Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Dealul Danila Ocna de Fier la 57,1 km. Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
La Oglinda Baltile Meris la 55,98 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 56,51 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Straja Straja la 68,12 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Plopu - Atractii turistice Bistra Localitati apropiate: Gruni la 0,74 km, Hora Mica la 0,88 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.