Localitatea Hora Mare (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Nagyhóra.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hora Mare, judetul Caras-Severin

Ansamblul de mori din Mehadica la 15,05 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Triunghiul misterios la 15,77 km
Triunghiul misterios din padure.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 42,97 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 17,06 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Lacul Rades Muntii Retezat la 40,7 km
Taurile Radesului
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 23,01 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 30,85 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 11,61 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Valul de pamant de la Bucova la 47,83 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Rezervatia Groposu la 32,82 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Taul dintre Brazi la 48,84 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Izvorul si stancariile de la Camana la 24,05 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Maru la 40,22 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 37,7 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Sfinxul Banatean la 30,9 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Cheile Globului Globu Craiovei la 18,86 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
[ Sus ↑ ]
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata la 14,88 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 15,02 km
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 56,51 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Pestera Ponicova Dubova la 59,32 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 69,04 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 65,5 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Dealul Danila Ocna de Fier la 57,1 km. Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Casa Verde Sasca Montana la 60,38 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 57,97 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 68,35 km. Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Ochiul Beului Ochiul Beului la 53,53 km. Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 55,86 km. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.