Localitatea Domasnea (judetul Caras-Severin) Resedinta: Domasnea. Denumire maghiara: Domásnya. Alta denumire: Domasnia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Domasnea, judetul Caras-Severin

Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 36,82 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 37,46 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 43,6 km
Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 40,39 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Lacul Rades Muntii Retezat la 49,34 km
Taurile Radesului
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 13,28 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Campusel la 47,86 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 14,99 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 19,95 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 13,51 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 30,05 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Cheile Armenisului Armenis la 15,36 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Sequoiadendron Giganteum la 30,09 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 47,28 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Castrul Roman Tibiscum la 43,94 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 18,44 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 18,49 km
Lacul Gales Muntii Retezat la 57,4 km. Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Pestera Gaura cu Musca Pestera Gaura cu Musca Coronini la 67,31 km. Pestera Gaura cu Musca - denumiri alternative Pestera cu muste, Pestera Coronini, Fliegenhole, Grotte de Golubatz - se afla in Cleantu Mare, versantul Dunarii, in aval de Stanca Babacaia. Mergand intr-o excursie - Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca.
Valul de pamant de la Bucova la 54,86 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Pestera Fluturilor Dubova la 54,33 km. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Cascada Buraul Mare Moldova Noua la 60 km. Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 66,44 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.