Localitatea Dobraia (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Dobrája.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dobraia, judetul Caras-Severin

Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 32,89 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Pestera Fluturilor Dubova la 48,39 km
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 22,79 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 36,4 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Izvorul si stancariile de la Camana la 11,18 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 43,17 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 16,9 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 40,1 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Pestera Ponicova Dubova la 48,46 km
Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Triunghiul misterios la 11,74 km
Triunghiul misterios din padure.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 19,87 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Rezervatia Groposu la 43,91 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Cheile Armenisului Armenis la 27,51 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 1,29 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 23,22 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Campusel la 42,8 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 7,24 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Ansamblul de mori din Mehadica la 16,55 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 6,06 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 39,99 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 1,48 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 4,17 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 4,2 km
Poarta sarutului la 63,01 km. Poarta sarutului, Targu Jiu.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 55,1 km. Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 52,88 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Taul fara fund Pesteana la 65,18 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cheile Butii Cheile Butii la 51,67 km. Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 64,31 km. Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Lacul Gales Muntii Retezat la 54,82 km. Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Straja Straja la 69,93 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Casa Verde Sasca Montana la 60,19 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.