Localitatea Crusovat (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornea. Denumire maghiara: Körtvélypatak. Alta denumire: Krusovecz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Crusovat, judetul Caras-Severin

Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 44,31 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 41,27 km
Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 10,26 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 17,62 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Rezervatia Groposu la 37,72 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 47,58 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Punct belvedere 3 Bahna la 28,09 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 46,59 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 12,6 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Cheile Globului Globu Craiovei la 5,15 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 10,47 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 44,28 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 41,26 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Pestera Veterani Dubova la 44,44 km
Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 18,32 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Pestera Ponicova Dubova la 44,95 km
Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 42,52 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Lacul Zervesti la 45,09 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 15,35 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
[ Sus ↑ ]
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane la 12,68 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 15,77 km
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 53,89 km. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Maru la 54,3 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 51,41 km. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Lacul Gales Muntii Retezat la 63,32 km. Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 68,88 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Lacul Rades Muntii Retezat la 55,62 km. Taurile Radesului
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.