Localitatea Borlovenii Noi (judetul Caras-Severin) Resedinta: Prigor. Denumire maghiara: Újborlovény.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Borlovenii Noi, judetul Caras-Severin

Casa Verde Sasca Montana la 34,37 km
Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 34,35 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 22,57 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Rezervatia Groposu la 36,39 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 40,46 km
Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 19,58 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 28,55 km
Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 28,91 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 10,9 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 46,84 km
La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Pestera Fluturilor Dubova la 42,44 km
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 24,72 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Morile de apa Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Sfinxul Banatean la 24,34 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Ochiul Beului Ochiul Beului la 28,04 km
Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Castrul roman Teregova la 25,64 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Triunghiul misterios la 37,18 km
Triunghiul misterios din padure.
Pestera Veterani Dubova la 42,16 km
Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Punct belvedere 3 Bahna la 34,17 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 48,42 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
[ Sus ↑ ]
Cascada Bigar - Muntii Semenic
Cascada Bigar - Muntii Semenic la 14,97 km
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane la 23,78 km
Castrul roman Agnavie Zavoi la 65,36 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 65,69 km. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Maru la 61,34 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Cleantul Gainii Muntele Mic la 50,88 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 56,8 km. Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Campusel la 65,86 km. Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 58,31 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Lacul Rades Muntii Retezat la 67,93 km. Taurile Radesului
La Oglinda Baltile Meris la 67,36 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.