Localitatea Bolvasnita (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bolvasnita. Denumire maghiara: Bolvás. Alta denumire: Bolvasnica.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bolvasnita, judetul Caras-Severin

Triunghiul misterios
Triunghiul misterios din padure.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Izvorul Cosustei
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Locul fosilifer Globu Craiovei
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni
Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Taul Custura Mare Muntii Retezat
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cleantul Gainii Muntele Mic
La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Lacul Portii Muntii Retezat
Taul Portii
Cariera de marmura Bucova
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Dealul Danila Ocna de Fier
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Locul fosilifer Apadia
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Sequoiadendron Giganteum
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Maru
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Castrul roman Teregova
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
[ Sus ↑ ]
Podul turcesc Gradinari. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Pietrele Cohului Pietroasa. Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani. La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Cotul cu Aluni Tismana. Cotul cu Aluni - Tismana.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.