Localitatea Bojia (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Bozsia.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bojia, judetul Caras-Severin

Sequoiadendron Giganteum la 37 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m. Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 16,83 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national. Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Rezervatia Groposu la 32,99 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 18,47 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj.
Cheile Globului Globu Craiovei la 17,76 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 15,95 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 17,62 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Lacul Gales Muntii Retezat la 49,71 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cascada Roset la 21,33 km
Cascada Roset (Cociului)
Castrul roman Teregova la 10,91 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 49,29 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 48,92 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cariera de marmura Bucova la 45,1 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Izvorul si stancariile de la Camana la 23,22 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Maru la 41,24 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 17,67 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 17,35 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea Rea Cheile Nerei. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Pod natural pe Cerna. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cascada Buraul Mare Moldova Noua. Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Cetatea Haiducilor Jdioara. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Cheile Susarei Sasca Montana. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Taul fara fund Pesteana. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
La Oglinda Baltile Meris. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Pestera Fluturilor Dubova. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova. Se afla in Muntii Almajului, Ciucaru Mare, Cheile Ponicovei, pe malul stang al raului Ponicova, deasupra Pesterii Ponicova.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Salciva - Atractii turistice Cuzap Localitati apropiate: Hora Mica la 0,48 km, Rustin la 0,5 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.