Localitatea Armenis (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis. Denumire maghiara: Örményes. Denumire germana: Armönisch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Armenis, judetul Caras-Severin

Izvorul Cosustei la 33,77 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 33,49 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Triunghiul misterios la 28,74 km
Triunghiul misterios din padure.
Cheile Armenisului Armenis la 1,59 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 21,16 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 43,84 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Castrul roman Teregova la 4,63 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Valul de pamant de la Bucova la 43,53 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Tunelul Ad Orientem Teregova la 11,34 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 12,2 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 35,96 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Complexul megalitic Muntele Mic la 22,09 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Sfinxul Banatean la 41,79 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 24,58 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Maru la 31,55 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 31,66 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 29,24 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Cheile Globului Globu Craiovei la 24,49 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 34 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 49,66 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 1,08 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
[ Sus ↑ ]
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata la 28,46 km
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti la 28,47 km
Pod natural pe Cerna la 58,97 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Pestera Fluturilor Dubova la 68,45 km. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 67,74 km. Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 58,24 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 50,25 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Taul dintre Brazi la 50,6 km. Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 57,66 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Pestera Ponicova Dubova la 68,5 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 66,56 km. Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.