Localitatea Stancea (judetul Calarasi) Resedinta: Spantov.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stancea, judetul Calarasi

Cismelele din Almalau la 42,08 km
Almalau (in trecut Almaliul, in limba turca Almali) este un sat din comuna Ostrov. Satul are mai multe cismele, in sat si in vecinatate.
Cruci de piatra Sapunari la 40,22 km
Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Cismeluta Ostrov la 44,77 km
Cismeluta se afla in localitatea Ostrov, la intersectia strazii Cismelutei si strada Libertatii, la doar 100 m est de biserica ortodoxa. Zidaria, practic parte a gardului-zid al unui localnic, este frumos sculptata, chiar daca timpul a lasat deja amprenta sa pe suprafata tencuita.
Cismeaua Esechioi la 49,9 km
Esechioi (in limba turca Eseköy) este un sat din comuna Ostrov, care se afla langa granita cu Bulgaria. Cismeaua satului se afla in partea nordica a localitatii, la aproximativ 200 m nord-nordvest de biserica ortodoxa.
Cimitirul afurisit Lehliu la 37,45 km
Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
Lacul Bugeac la 49,91 km
Lacul Bugeac (Garlita) se afla intre satele Bugeac, Garlita, si Galita, localitati care apartin de comuna Ostrov. Rezervatia naturala Lacul Bugeac este cel mai sudic liman fluviatil din Romania.
Asezarea civila Durostorum la 39,48 km
Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii. Este un sit arheologic pluristratificat cu vestigii datand din perioada romana si romana tarzie, respectiv Evul Mediu Timpuriu.
[ Sus ↑ ]
Padurea de piatra - Slanchevo
Padurea de piatra - Slanchevo la 123,96 km
Blocurile de calcar de la Badila
Blocurile de calcar de la Badila la 125,53 km
Biserica dracilor Ivanesti la 58,42 km. Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia. A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea.
Biserica de lemn Satu Nou la 63,53 km. Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea. Este monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02915.
Cismele Canlia la 57,03 km. Pe teritoriul satului Canlia (in turca Kanli), din comuna Lipnita, gasim mai multe cismele, cel putin patru.
Baia Turceasca Curtea Veche la 65,33 km. Baia Turceasca - Curtea Veche se afla in sectorul 3, pe strada Soarelui numarul 3-5. Dateaza din secolului 19.
Mlastina Neajlovului Mlastina Neajlovului la 69,46 km. Din mlastinile Neajlovului din vechime au ramas putine locuri.
Cismele din Izvoarele la 58,36 km. Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita. Se pare ca satul are cel putin patru cismele, dintre care una in afara localitatii.
Biserica de lemn Izvoarele la 58,29 km. Biserica de lemn Sfantul Dumitru a fost construita folosind tehnica paiantei, structura din lemn si pereti din pamant batut si chirpici. Structura este sustinuta de stalpi de lemn ingropati, fara fundatie, cu perete din impletitura de nuiele.
Izvorul Tamaduirii Manastirea Dervent la 53,78 km. Izvorul Tamaduirii se afla la nord-est de Manastirea Dervent, la o distanta de aproximativ 500 m. Deasupra izvorului a fost ridicata o constructie mica din piatra, acoperita cu olana, in stil vechi de arhitectura dobrogeana.
Ansamblul Bisericii Curtea Veche la 65,27 km. Ansamblul Bisericii Curtea Veche cuprinde o casa parohiala, si biserica Buna Vestire - Curtea Veche. Casa parohiala dateaza din 1935, iar biserica din secolul 16-18.
Carnetelul calatorului Carnetelul calatorului la 63,43 km. Carnetelul calatorului este o locatie simpla, pentru orice drumet. Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Daca ai obosit poti sa te odihnesti pe o banca, in micul parculet din apropiere.
Cismeaua Scorcia Galita la 56,97 km. Galita este un sat din comuna Ostrov. Cismeaua Scorcia se afla in capul Vaii Scorciei, la est de localitatea Galita.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele la 59,95 km. Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Cimitirul musulman Cuiugiuc la 58,31 km. Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Cismeaua lui Mos Costa Lipnita la 62,78 km. Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita. Desi pe zidul cismelei este gravata inscriptia Facuta anul 1954 august 23, fantana este mult mai veche.
Ansamblul medieval Curtea Veche la 65,32 km. Ansamblul medieval Curtea Veche dateaza din secolul al 15-18. Se afla in sectorul 3, pe strada Franceza numarul 31.
Cismele Strunga la 66,14 km. Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele. Prima se afla pe strada Bisericii, la 500 m sud - sud-est de manastirea ortodoxa, iar a doua intr-o stare foarte degradata, in padure.
Cismelele din Carvan la 60,91 km. Carvan (in trecut Kervan) este un sa din comuna Lipnita, format prin comasarea satelor Carvanu Mare (Carvan de Sus, Yukari Kervan) si Carvanu Mic (Carvan de Jos, Asagi Kervan). Localitatea are cel putin 3 cismele.
Cismele Oltina la 69,07 km. Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Localitatea are cel putin sase cismele, a se vedea punctele auxiliare de la geoobiectiv.
Cruce de piatra din 1852 la 63,67 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare la 52,52 km. Pacuiul lui Soare este o insula de forma alungita, orientata vest-est, lunga de aproximativ 7 km, aflata pe Dunare, la nord de Bratul Ostrovului. La extremitatea din nord-est a insulei se afla ruinele unei fortificatii medievale, presupusa a fi cetatea Vicina, avand codul CT-I-s-A-02720.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Maracineni - Obiective turistice Blajani Localitati apropiate: Spantov la 2,46 km, Cetatea Veche la 3,71 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.