Localitatea Patarlagele (judetul Buzau) Resedinta: Patarlagele.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Patarlagele, judetul Buzau

Varful Ciucas Varful Ciucas la 40,65 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 40,95 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 26,21 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 23,4 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 10,33 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 34,18 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 39,74 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 39,57 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 28,1 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 13,07 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Podul catre Nicaieri Matita la 24,97 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 44,85 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Chiojdu Chiojdu la 12,41 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 7,58 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 30,73 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 40,88 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 33,64 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 28,35 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 35,02 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 39,59 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Crucea Domnitorului Melicesti la 45,25 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Vama Verde Vama Verde Telega la 48,72 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Biserica rupestra Alunis la 10,68 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 27,57 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 48,4 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 43,48 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Urlatoarele Urlatoarele la 40,13 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 26,83 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 42,85 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 39,74 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 27,9 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 36,15 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Barajul Paltinu Seciuri la 49,5 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Muntele de sare Slanic la 34,96 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 28,2 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 37,44 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 9,66 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei la 10,49 km
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 53,17 km. Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 61,3 km. Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Dealul Cetatii Let la 64,14 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 60,89 km. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 63,54 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 57,82 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Poteca Printesei Posada la 58,13 km. Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 61,75 km. Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
La Ziduri La Ziduri la 60,54 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 63,06 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Stanca Gurguiata Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 65,56 km. Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 58,8 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 62,26 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.