Localitatea Parjolesti (judetul Buzau) Resedinta: Parscov.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Parjolesti, judetul Buzau

Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 21,85 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 46,59 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 17,66 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului). Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 37,4 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 46,57 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 49,75 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 23,14 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Chilia lui Dionisie Nucu la 13,44 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 14,19 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 21 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 26,13 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 46,47 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu. Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 16,47 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 19,63 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime.
Chiojdu Chiojdu la 25,1 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 31,63 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Stancile Tohani la 28,89 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. A fost declarata sit de importanta comunitara.
Gaterul vechi de la Gyula la 46,96 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Grote preistorice Naeni la 23,1 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 45,49 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 38,71 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 13,53 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita. Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Poduri din piatra Saranga la 25,17 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 24,03 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 32,69 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia). La schit se ajunge pe un drum asfaltat, pânĂ£ la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 30,72 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 14,22 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 30,64 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 34,59 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 42,27 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 45,17 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m. In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca.
Biserica rupestra Alunis la 13,27 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
[ Sus ↑ ]
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Arcada Arcada Cheile Tisitei. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite. Sunt ultimele ramasite ale caii ferate cu ecartament ingust construite de societatea forestiera Tisita pe ambele brate ale raului cu acelasi nume.
Magura Odobesti Magura Odobesti. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Crucea Domnitorului Melicesti. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului. A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866.
Stanca Gurguiata Stanca Gurguiata Muntii Vrancei. Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza. Unul dintre contraforturile sale, nordic, are si el o imagine penetranta pentru drumetii care strabat Cheile Tisitei, in partea lor amonte, este numit Gurguiata.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline. Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius.
Planul inclinat Planul inclinat. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. Cele doua retele de cale ferata, separate de o diferenta de nivel de 327 m, au fost conectate cu ajutorul planului inclinat lung de 1236 m.
Manastirea Tarnita Manastirea Tarnita Magura Odobesti. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Cheile Tisitei Cheile Tisitei. Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Ti-am urmat sfatul - Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator. Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Balta Dracului Balta Dracului. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau. Podul suspendat de la Comandau.
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei. Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic. Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Deleni - Atractii turistice Dofteana Localitati apropiate: Colteni la 0,69 km, Ciocanesti la 1,07 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.