Localitatea Lacu cu Anini (judetul Buzau) Resedinta: Panatau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lacu cu Anini, judetul Buzau

Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 10,93 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 37,95 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 49,56 km
Podul suspendat de la Comandau.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 27,63 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 38,03 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 18,36 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 23,14 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Podul catre Nicaieri Matita la 28,59 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 49,15 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 30,25 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 44,5 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 11,42 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 32,64 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Crucea Domnitorului Melicesti la 49,88 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 22,22 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 24,56 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 24,86 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Poduri din piatra Saranga la 28,89 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 43,95 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 24,6 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 25,34 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 37,26 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 47,57 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 34,69 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 48,24 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 24,26 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 30,45 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 24,92 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 5,75 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 35,76 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 44,54 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 33,39 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 47,05 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Chilia lui Dionisie Nucu la 10,87 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 24,02 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 5,78 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 10,49 km
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 65,12 km. Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 66,02 km. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 53,72 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Cascada Putnei Cascada Putnei la 68,52 km. Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 62,71 km. Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 65,96 km. Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 65,69 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 69,52 km. Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 66,29 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Dealul Cetatii Let la 65,73 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.