Localitatea Corneanu (judetul Buzau) Resedinta: Odaile.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Corneanu, judetul Buzau

Muntele de sare Slanic la 49,96 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 49,14 km
Podul suspendat de la Comandau.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 36,78 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 44,94 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Urlatoarele Urlatoarele la 49,33 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 17,19 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Biserica rupestra Alunis la 11,54 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 19,49 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 14,81 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 46,29 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 46,67 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 23,3 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 16,45 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 10,93 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Stancile Tohani la 33,57 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 48,16 km
Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 16,32 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 23,84 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 27,19 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 43,07 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Podul de Arama Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 28,18 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 49,77 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Manastirea de la Podul Bulgarului Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 40,57 km
Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 22,81 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 6,31 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 12,87 km
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 65,6 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta la 68,76 km. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Dealul Cetatii Let la 67,71 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor la 69,73 km. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Biserica ortodoxa de lemn Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Balta Dracului Balta Dracului la 61,25 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 54,32 km. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Stanca Gurguiata Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 59,35 km. Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza.
Gradina de lavanda Tiparesti la 55,95 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Varful Tisaru Mare Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 68,7 km. Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.