Localitatea Caratnau de Sus (judetul Buzau) Resedinta: Sarulesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Caratnau de Sus, judetul Buzau

Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 12,15 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 41,66 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 37,13 km
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 14,02 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 13,93 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Magura Odobesti Magura Odobesti la 45,64 km
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 14,01 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Biserica rupestra Alunis la 29,89 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Manastirea Tarnita Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 45,94 km
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 33,23 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 18,74 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 11,83 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 27,47 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 7,5 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 26,18 km
Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 12,49 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Pesterile in sare Pesterile in sare la 14,09 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Groapa Deleanului Groapa Deleanului la 31,57 km
Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Gaterul vechi de la Gyula la 46,91 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 9,33 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 32,71 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 12,58 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 13,89 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Biserica de lemn de la Odobasca Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 27,45 km
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 26,98 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 14,21 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 49,2 km
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 49,16 km
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 20,43 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Necropola tracica Naeni la 44,91 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
[ Sus ↑ ]
Grunjul de la Manzalesti
Grunjul de la Manzalesti la 12,1 km
Grunjul de la Manzalesti este alcatuit din tuf dacitic, care provine din cenusa vulcanica. Se afla in centrul comunei Manzalesti, judetul Buzau, la confluenta paraurilor Slanic si Jgheab.
Vulcanii noroiosi - Berca, Buzau
Vulcanii noroiosi - Berca, Buzau la 13 km
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 62,71 km. Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 63,23 km. Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Biserica ortodoxa de lemn Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 61,74 km. Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 64,14 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Stanca Gurguiata Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 51,43 km. Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza.
Cascada Putnei Cascada Putnei la 54,14 km. Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 54,83 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 62,25 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 61,36 km. Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 67,04 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 64,75 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Dunele de nisip Hanu Conachi la 62,71 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.