Localitatea Budesti (judetul Buzau) Resedinta: Chiliile.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Budesti, judetul Buzau

Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti la 44,52 km
Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 49,34 km
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Biserica de lemn de la Odobasca Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 43,72 km
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 15,02 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 47,66 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 7,84 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 40,59 km
Podul suspendat de la Comandau.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 22,46 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 9,17 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Chilia lui Dionisie Nucu la 9,06 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Poduri din piatra Saranga la 38,99 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 7,66 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 11,06 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 11,73 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 36,97 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Varful Goru Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Podul catre Nicaieri Matita la 45,24 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Biserica rupestra Alunis la 11,27 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Chiojdu Chiojdu la 28,42 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Urlatoarele Urlatoarele la 45,78 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
La Ziduri La Ziduri la 48,84 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 7,85 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 46,36 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Stanca Mana Dracului Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 43,95 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 40,22 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 20,53 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Groapa Deleanului Groapa Deleanului la 44,79 km
Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 9,66 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 19,23 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 41,15 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 49,04 km
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 29,68 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
[ Sus ↑ ]
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 6,21 km
Grunjul de la Manzalesti
Grunjul de la Manzalesti la 8,55 km
Grunjul de la Manzalesti este alcatuit din tuf dacitic, care provine din cenusa vulcanica. Se afla in centrul comunei Manzalesti, judetul Buzau, la confluenta paraurilor Slanic si Jgheab.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 50,98 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Castrul roman Angustia Castrul roman Angustia Bretcu la 69,47 km. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Varful Maciuca Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 57,12 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 69,23 km. Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 63,45 km. Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 70 km. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 69,13 km. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 51,24 km. Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Cheile Tisitei Cheile Tisitei la 54,75 km. Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. Ti-am urmat sfatul - Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 68,7 km. Satul Lunga - tinand de Tg.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina la 64,96 km. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneazã prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 69,25 km. Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 69,26 km. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.