Localitatea Voivodeni (judetul Brasov) Resedinta: Voila. Denumire maghiara: Nagyvajdafalva.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Voivodeni, judetul Brasov

Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 49,29 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 49,17 km
Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8. MS-II-m-A-15983.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 41,16 km
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari. Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 37,09 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara. Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Chirpar Chirpar la 24,06 km
Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 49,46 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea. De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
Lacul Balea Lacul Balea la 27,15 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis. Rezervatia include celmai mare lac glaciar al Mumtilor Fagaras - Lacul Balea, altitudine 2034 m,suprafata 46508 m2, adancime 11,35 m.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara la 49,01 km
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Liceul Joseph Haltrich Liceul Joseph Haltrich Sighisoara la 49 km
Scoala din Deal a fost construita in anul 1792. In secolul al XIX-lea a fost o scoala de referinta, institutia scolara de frunte a sasilor.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 29,85 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 43,09 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 49,9 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 39,12 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului. Aici se termina creasta nordica.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 48,95 km
Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 48,94 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 37,8 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 40,88 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Copsa Mare Copsa Mare la 46,11 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 42,9 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate. Avand doar elemente necesare din punct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare.
Valea Comorilor Parau la 30,56 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 49,2 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 49,07 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 49,13 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Hotel Sighisoara Hotel Sighisoara la 49,19 km
Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 39,46 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868). In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 40,44 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 49,14 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler). Conform datelor literare farmacia La Leul, fondata in 1720, a fost prima farmacie din Sighisoara.
Casa Albert Sighisoara la 49,12 km
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 49,2 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 49,26 km
Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
[ Sus ↑ ]
DinoParc DinoParc Rasnov. La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala.
Lacul Austel Ocna Sibiului. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar. Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Biserica fortificata Axente Sever. Biserica fortificata din Axente Sever
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara. Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Cisnadie Cisnadie. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura. Intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.
Rusi Rusi. Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta. Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare.
Fortificatiile din Padurea Rica Fortificatiile din Padurea Rica. Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea RĂ©ka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB. Depozitele cretacice contin fosile de hipuriti, stridii, echinoderme (arici si stele de mare), amoniti si belemniti.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Selistat - Obiective turistice Sebes Localitati apropiate: Ludisor la 2,07 km, Pojorta la 3,55 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.