Localitatea Victoria (judetul Brasov) Resedinta: Victoria. Denumire maghiara: Viktóriaváros. Denumire germana: Viktoriastadt. Alta denumire: Győzelemváros.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Victoria, judetul Brasov

Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 21,91 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 45,94 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 48,54 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 44,89 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 16,42 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 46,12 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Casolt Casolt la 33,37 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Apold Apold la 44,86 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Satic Lacul Satic la 47,99 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Cisnadie Cisnadie la 42,81 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 20,95 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Vurpar Vurpar la 33,13 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 15,76 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Daia Daia la 48,89 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 44,72 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 31,5 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn la 40,33 km
Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Turnul Zincarilor la 43,18 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 43,28 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 41,4 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 44,24 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Belvedere Cascada Balea La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Podul Minciunilor Podul Minciunilor la 43,49 km
Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Biserica catolica Sibiu la 43,44 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 49,87 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 19,1 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Marpod Marpod la 22,56 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 43,32 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 38,77 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Valea Comorilor Parau la 43,75 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 13,37 km
Saua Podragu - Muntii Fagaras
Saua Podragu - Muntii Fagaras la 14 km
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 54,65 km. Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 53,91 km. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 61,4 km. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 60,7 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari la 68,67 km. Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 69,34 km. Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 52,86 km. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 54,83 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 64,6 km. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 51,95 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Casa Joseph Bacon Casa Joseph Bacon Sighisoara la 54,88 km. Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 55,09 km. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar la 69,37 km. Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 56,7 km. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 51,84 km. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.